Regija
OPTUŽBE ZA SAMOVOLJU:

Osatina si gradi cestu bez dozvole Općine Ivankovo
Objavljeno 28. rujna, 2018.
Zemljanom branom onemogućili su mještanima dolazak na njivu, kaže načelnik općine Marko Miličević
IVANKOVO - Načelnik Općine Ivankovo, Marko Miličević, obratio se dramatičnim apelom mještanima reagirajući na pritužbe Ivankovčana da zbog gradnje prometnice ne mogu traktorima i poljoprivrednim strojevima doći na svoje njive. Naime, u tom apelu Miličević navodi kako su na izlazu iz sela u ulici Slatine "postavljene barikade" i on sebe i javnost pita tko je to učinio i zašto. No ubrzo daje i odgovor pa kaže kako su ove površine zatvorene "većom količinom zemlje iza koje se odvija nezakonita i kriminalna radnja uništavanja prirode i vodnog dobra izgradnjom ceste".
- Riječ je o javnom putu u vlasništvu Općine Ivankovo od zadnjih kuća ulice Slatine do kraja kanala Rakovac i to je, zapravo, lijepa ulica. Ove poslove i zahvate provodi investitor Osatina Grupa d.o.o Semeljci, Bovis d.o.o Ivankovo i Slašćak d.o.o Viškovci bez odgovarajućeg akta o gradnji, bez građevinske dozvole, bez oznake gradilišta, investitora, prijave početka gradnje, zakonom propisanih elemenata potrebnih za pravovaljanu i zakonitu gradnju… Radovi se provode i bez suglasnosti i odobrenja Općine Ivankovo. Nezakonitim radnjama navedena grupacija investitora devastirala je put i pokos odvodnog oborinskog kanala drugog stupnja Rakovac, čime se ugrožava sigurnost ljudi te sustav odvodnje. Nadalje, provodi se i niz građevinskih zahvata na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu RH, što je suprotno Zakonu o poljoprivredi. Naš komunalni redar je sukladno svojim ovlastima zatražio prekid radova, uputio Zapisnik i Rješenje o prestanku nezakonitih radova, a rezultat je bilo postavljanje dodatne zemljane "barikade", što je nama poruka kako nastavljaju s nezakonitim radnjama – kaže načelnik Miličević dodajući kako je Općina Ivankovo za svako ulaganje u naselje, gospodarstvo i razvoj, ali ne nezakonitim i kriminalnim postupanjima.
Načelnik postavlja pitanje zbog čega odjednom spomenuta grupacija ulaže u imovinu koja ne pripada njima, a s druge strane je uputila niz prijava državnim institucijama protiv Općine Ivankovo u kojima ističe kako nije dužna plaćati obveze prema Općini, da su je do sada zaposlenici Općine "reketarili" i slične optužbe.
Poljoprivrednici iz Ivankova ogorčeni su ne samo zato što ne mogu normalno doći do svojih polja već moraju obilaznim putevima, što, naravno, dulje traje i više košta jer troše više goriva, pa jedan od njih ogorčeno podsjeća kako svi oni plaćaju davanja za uređenje infrastrukture, a sada netko samovoljno radi sebi cestu.
Miroslav Flego
devastacija
Ugrožen i sustav kanalske odvodnje
Načelnik Miličević: Zakon (ni)je isti za sve?
Osatini Grupi poslali smo mail s nekoliko pitanja u vezi sa spomenutom gradnjom, kako je i dogovoreno s Upravom, ali do zaključenja lista odgovor nismo dobili unatoč opetovanoj zamolbi za žurnim odgovorom.

- Grupacija koja je godinama dužna uplaćivati komunalnu naknadu, a nije ju uplaćivala, godinama je gradila objekte bez građevinske dozvole, za koje je provela ozakonjenje 2015./2016. godine kroz legalizaciju, a nije izvršila obveze plaćanja komunalnog doprinosa koji su iznosili stotine tisuća kuna, ne pridržava se odluka Općinskog vijeća u djelu korištenja komunalne infrastrukture, napose prilazne ceste od strane Retkovaca. Zar zakonska regulativa i obveze ne bi trebale vrijediti isto za sve? - ogorčen je načelnik Marko Miličević.
Možda ste propustili...

UDRUGA UMIROVLJENIH I PRIČUVNIH POLICAJACA

Hode “Ratnim putem PP Đakovo”

GRAD NAŠICE POZIVA SVE ZAINTERESIRANE

Predložite program za Dan grada

UZ DAN 3. GARDIJSKE BRIGADE "KUNE"

Dan otvorenih vrata u vojarni

Najčitanije iz rubrike