Mozaik
3. FESTIVAL MLADIH SLATINSKIH TALENATA

Pobjednici Tara, Dea, Mia, Ante i društvo u Prateru
Objavljeno 25. rujna, 2018.
Festival mladih slatinskih talenata, koji je Snježana Dupan Lovrić u ime prosudbene komisije ocijenila svake godine sve boljim, a izvođače sve uspješnijima, i ove je godine u svom trećem izdanju 24. kolovoza započeo obilježavanje Dana grada. Festival je na pozornici trajao samo jednu večer, ali kao projekt Društva Naša djeca, proveden u partnerstvu sa slatinskim osnovnim školama i uz financijsku potporu Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, on je započeo nekoliko mjeseci ranije audicijom i brojnim glazbenim radionicama, a priveden je kraju tek proteklog vikenda realizacijom nagradnog putovanja za pobjednike.
U prvoj kategoriji nižih razreda najviše bodova i prvo mjesto osvojila je Tara Djokić, u drugoj kategoriji nižih razreda pobjednica je Dea Virovac, a prvo mjesto u kategoriji viših razreda s istim brojem bodova podijelili su Mia Brezovčan i Ante Benković, jedini dječak koji je nastupio na festivalu. Pobjednici su osvojili jednodnevno putovanje u zabavni park Prater u Beču.
Međutim, pobjednicima festivala na njihovu nagradnom putovanju pridružio se i dio drugih natjecatelja, dvije mentorice ovogodišnjeg festivala, mali Slatinčani s roditeljima, mali i veliki prijatelji iz Čađavice i Orahovice te dio članova Društva Naša djeca Slatina, tako da je austrijsku prijestolnicu posjetio pun autobus slavonskih izletnika.
Veselo društvo krenulo je iz Slatine u ranim jutarnjim satima, a zbog jakog vjetra na putovanju kroz Mađarsku samo kratko su posjetili grad Keszthely, dvorište prekrasnog dvorca obitelji Feršetić i Sumeg, u kojem se na vrhu brda nalazi dvorac obitelji Osterhuber. Prva stanica nakon dolaska u Beč bio je veliki trgovački centar SCS, a nakon kraćeg obilaska trgovina i restorana, veći dio vremena posjetitelji iz Hrvatske proveli su u zabavnom parku Prater, što je i bio cilj njihova putovanja.
Svi su se tamo dobro zabavili obilazeći brojne atrakcije prilagođene svim uzrastima, od najmlađih do onih starijih. Neki su uživali na vrtuljcima, drugi su se spuštali niz tobogane, obilazili različite adrenalinske atrakcije, ulazili u kuće strave, a valjalo je obići i karting, veliki točak, Liliputbahn, Muzej "Madamme Tussauds", Muzej čokolade i mnogo drugih zanimljivosti.
Svatko je na svoj način proveo lijepo subotnje poslijepodne, a svi sudionici putovanja nakon povratka su izrazili zadovoljstvo viđenim i doživljenim, što je organizatorima veliki poticaj za daljnje provođenje ovakvih aktivnosti.
Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike