Novosti
ŠESTODNEVNI BORAVAK U SJEDINJENIM DRŽAVAMA

Hrvatska predsjednica na Općoj skupštini UN-a
Objavljeno 24. rujna, 2018.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otputovala je u Sjedinjene Države gdje će sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine UN-a, najavili su njezini savjetnici. U New Yorku će se bilateralno sastati i s nizom svjetskih čelnika te s predstavnicima američkih Hrvata. Tijekom šestodnevnog boravka u SAD-u otići će i u glavni grad Washington kao gošća nevladinih organizacija i instituta.
Svjetski vođe okupit će se u utorak na 73. Općoj skupštini UN-a, tijela koje okuplja 193 članice. Glavni tajnik Svjetske organizacije Antonio Guterres poručio im je da "budu hrabri i spremni donositi rješenja". Pozvao ih je na postizanje napretka u vezi konvencije o klimi u Katowicama u Poljskoj i usvajanje UN-ove migracijske politike u Marakešu u Maroku u prosincu. "U vrijeme fragmentacije i polarizacije, Skupština UN-a treba svijetu pokazati vrijednost međunarodne suradnje", zaželio je Guterres.
Grabar-Kitarović govorit će na zasjedanju u utorak, a na marginama skupa sastat će se s Guterresom i s predsjednicima Turske, Ukrajine, Libanona, Paname, Kube, Angole, Gane, Namibije, Kenije, Paragvaja i Kosova, jordanskim kraljem, premijerom Vijetnama i ministrom vanjskih poslova Rusije. Sudjelovat će i u nizu popratnih događaja. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike