Novosti
S MAĐARSKIM PREMIJEROM SLAŽE VEĆINU?!

Butković Milanoviću: Hvala ti što si priznao čime se baviš
Objavljeno 19. travnja, 2024.

Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović na Facebooku, kao dio svog odgovora Ustavnom sudu da ne može biti mandatar vlade ni premijer, čak ni ako podnese ostavku, objavio fotografiju koja prikazuje predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića s HDZ-ovim ministrima Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem, Butković mu je odgovorio novom objavom u kojoj predsjedniku postavlja dva nova pitanja. “Zorane, vidim da objavljuješ moje fotografije koje su javno dostupne. Za razliku od toga, nikada nećemo vidjeti tvoje fotografije s tajnih sastanaka na Braču, na kojima si bio sa svojim sankcioniranim rođakom. Ali to je sad čak manje važno. Imam za tebe dva nova pitanja, na koja očekujem da ćeš odgovoriti pred novinarima u 17:00:

1. Jesi li, Zorane Milanoviću, jučer kontaktirao predsjednika Vlade nama susjedne države kako bi te spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine iz te države s ciljem da te podrži za mandatara?

2. Je li protuustavno da se od predsjednika strane vlade traži da utječe na sastavljanje hrvatske Vlade?

P.S. Pazi što ćeš odgovoriti jer je ovo preozbiljno da bi se izmotavao i lagao.

Srdačan pozdrav, Oleg”, napisao je Oleg Butković na Facebooku.



Novinari su na konferenciji za novinare upitali za komentar ovih Butkovićevih objava. “Butković je nitko da postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će jako platiti. Ovo pitanje… Manjine se drže zajedno. Ovo je pokušaj da se zamuti… On je uhvaćen u kaznenom djelu. On i Anušić su pobjegli s proglašenja loših rezultata za HDZ. Gdje je zbrisao?” rekao je Milanović te ustvrdio da nikoga od zastupnika manjina nije zvao. “S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Kladim se da bi Reiner dao mandat Plenkoviću”, rekao je Milanović.

Potom je izrekao rečenicu koja sugerira da se doista o pitanju zastupnika nacionalne manjine čuo s premijerom susjedne države. “Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se stalno. Butković je uhvaćen, on je za postupak”, rekao je Zoran Milanović na kraju svog obraćanja javnosti, odgovarajući bar djelomice na pitanje koja susjedna država i čiji premijer je u pitanju.

Naime, nakon odgovora predsjednika Republike Oleg Butković se ponovno oglasio i zaključio da je Milanović “sam pao, sam se ubio”. “Zorane, znaš onu narodnu: ‘Sam pao, sam se ubio!’ Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju. P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš. Oleg”, napisao je Oleg Butković u novoj objavi na Facebooku. D.Pav.

Možda ste propustili...