Kultura
IRTE AUDETINPRA VERI SENATIFES KEROSIO

Jedinstvena La Boheme u Grožnjanu
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Puccinijeva opera La Boheme, najpopularnija opera u povijesti, doživjela je jedinstvenu vokalnu interpretaciju mladih polaznika grožnjanskoga Opernog studija, u nedjelju, 9. rujna, u Grožnjanu, pod vodstvom izv. prof. art. dr. sc. Berislava Jerkovića, inače voditelja Odsjeka za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Operni studio glazbena je radionica opernog pjevanja i dio programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i već desetljećima uživa status svjetske, ljetne meke za glazbenu mladež. Operni studio vodi prof. dr. Berislav Jerković, profesor na AUK-u u Osijeku i umjetnički voditelj Opernog ansambla te akademije. Čest je voditelj brojnih majstorskih radionica i stručnih seminara za pjevače, zborovođe i voditelje vokalnih ansambala u Hrvatskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kanadi i SAD-u. Uz izniman rad u edukaciji ima i uspješnu pjevačku karijeru, a bavi se i intenzivnom dirigentskom djelatnošću te sa zborovima i ansamblima koncertira u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada kao solist i dirigent.
Mladi polaznici Opernog studia intenzivno su usvajali znanja i vještine vokalne umjetnosti tijekom osmodnevne radionice te su individualnim radom s mentorom usavršavali svoje glasovne sposobnosti, što prikazali publici jedinstvenom interpretacijom slavne opere Giacoma Puccinija u grožnjanskom Kaštelu. N.Vek.
umjetnički voditelj Berislav Jerković
Život pariških boema i njihov studentski, siromašni i umjetnički svijet prožet ljubavnim pričama u Latinskoj četvrti interpretirala je Olivija Doutney iz Velike Britanije, Sanja Garanis iz Kanade, Aaron Eaves iz SAD-a, Stevan Karanac i Milan Perišić iz Srbije te Anja Papa, Blaž Galojlić i Vladimir Jakšić iz Hrvatske. Mlade operne pjevače pratio je Ante Blažević, pijanist, a cijelu koncertnu večer umjetnički je uredio prof. Berislav Jerković, koji na AUK-u u Osijeku predaje Pjevanje – glavni predmet struke sa srodnim predmetima.
Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?

U SLATINI NASTUPIO AKADEMSKI MUŠKI ZBOR FER-A

Među posljednjim europskim velikim muškim zborovima

Najčitanije iz rubrike