Regija
POZIV NA ČUVANJE OKOLIŠA

Grad i Slatina Kom upozorili građane na odlaganje otpada
Objavljeno 6. kolovoza, 2018.
SLATINA
Tvrtka za komunalne djelatnosti Slatina Kom d.o.o. priopćenjem je pozvala građane Slatine i prigradskih naselja da odlaganjem komunalnog otpada na primjeren način i na određena mjesta čuvaju svoj okoliš.
Tvrtka redovito odvozi komunalni otpad, a građanima Slatine i prigradskih naselja osigurala je prikupljanje razvrstanog otpada, odnosno odvojeno skupljenog reciklabilnog otpada (papira, plastike, stakla, limenki i otpadne odjeće) prema principu "od vrata do vrata" na njihovoj adresi, kao i mogućnost pohranjivanja različitih vrsta otpada u reciklažnom dvorištu u Radosavcima. Unatoč tome, još uvijek se pojavljuju brojna divlja odlagališta otpada i neadekvatnog odbacivanja otpada u ili uz postavljene kontejnere za miješani komunalni otpad. "Stoga ponovno podsjećamo građane na važnost čuvanja okoliša kojemu možete pridonijeti savjesnim ponašanjem i razvrstavanjem otpada", stoji u priopćenju Slatine Koma.
Slatina Kom također podsjeća da se prema utvrđenom rasporedu, osim komunalnog otpada, odvozi papir, plastika, staklo, metal i otpadna odjeća, a sav ostali otpad, poput glomaznog otpada, opasnog i neopasnog posebnog i problematičnog otpada, može se odložiti u reciklažnom dvorištu u sklopu odlagališta otpada u Radosavcima.
"U reciklažnom dvorištu građani s područja grada Slatine i prigradskih naselja kojima tvrtka Slatina Kom d.o.o. već odvozi komunalni otpad mogu predati otpad bez naknade u radno vrijeme reciklažnog dvorišta, a prema trenutačno važećem ljetnom radnom vremenu, radnim danom od 6 do19, subotom od 9 do 12 sati", podsjeća se u priopćenju.
Stanovnici Slatine i prigradskih naselja vreće sa skupljenim reciklabilnim otpadom, odnosno papirom, plastikom, tekstilom, limenkama i staklenom ambalažom predaju kada su pune na dan odvoza (a to je prvi i drugi četvrtak u gradu, te prvi i drugi utorak u prigradskim naseljima). Nove vreće za odvojeno skupljanje papira i plastike bit će ostavljene na kućnom pragu prilikom svakog odvoza punih vreća. Osim navedenih vreća za papir i plastiku, na blagajni tvrtke Slatina kom također se mogu se preuzeti vreće za otpadnu odjeću, limenke i staklo. Petar Žarković
Komunalni otpad u reciklažno se dvorište može predati radnim danom od 6 do19, a subotom od 9 do 12 sati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike