Sport
BICIKLISTIČKO CESTOVNO PRVENSTVO HRVATSKE

Mia Radotić i Emanuel Kišerlovski najbrži na vinkovačkim ulicama
Objavljeno 28. lipnja, 2018.

U organizaciji Biciklističkog kluba Sokol u Vinkovcima je održano državno cestovno prvenstvo. Bilo je zanimljivih utrka, sjajnih biciklista, ali i nekulture vozača automobila koji nemaju razumjevanja i strpljenja, pa svojom nervozom i samovoljom ugrožavaju sportaše.


Prvog dana vožena je utrka na kronometar na relaciji Mirkovci - Privlaka, u kategoriji Elite kod biciklistica prvo mjesto osvojila je Mia Radotić iz KD Rog-BTC Ljubljana, kod juniorki je najbolja bila Maja Perinović (Zadar), dok je u kategoriji U23 prva ciljem prošla Maja Perinović (Top Girls Fassa Bortolo). Kod kadetkinja je pak najbrža bila Ida Trstenjak iz BK Mura Avantura.

 

Kronometar


Kod muškaraca pobjeda u "eliteu" pripala je Davidu Jabuci, dok se hrvatski reprezentativac Josip Rumac okitio naslovom viceprvaka države u kronometru. Prvi u U13 bio je Zadranin Luka Škara, a solidni su bili članovi vinkovačkog Sokola, Rafael Kordić je završio kao sedmi, Bruno Kalinić u cilj je ušao odmah iza njega, a Marija Marić bila je deveta u ženskoj konkurenciji. U kategoriji U14 prvak države postao je Jan Tisaj (Rotor Koprivnica), dok je u U15 slavio Matija Trstenjak (Mura Avantura). Vinkovčanin Stjepan Marić završio je kao osmi. U juniorskoj konkurenciji slavio je Carlo Jurišević (KD Rog), dok je kod kadeta najbolji bio Fran Miholjević (Rijeka). Vinkovački "sokol" Antonio Božić zauzeo je osmo, Borna Bogadnović bio je deveti, a Matej Jurec 10. Veterani su bili podijeljeni u četiri skupine, a kao pobjednici utrka izišli su Vice Mikulandra (A skupina) te Boris Basta u B grupi. Mladin Josip Živković slavio je u C skupini, a u tom društvu vinkovački biciklisti Dragutin Špiljak bio je drugi. Danijel Jelić zauzeo je šesto, a Nenad Živković osmo mjesto. U kategoriji veterani D prvi je bio Zvonimir Radotić.

 

Cesta


Drugog dana PH na rasporedu su bile cestovne utrke, a u najjačem razredu, Elite, naslov prvaka uzeli su sjajna Mia Radotić i najbolji hrvatski biciklist Emanuel Kišerlovski iz BK Meridiana Kamen Team. Odlična je bila i Barbara Horvat iz domaćeg Sokola, koja je završila na trećem mjestu. U kategoriji U23 prvi su bili Alessandra Musa i Viktor Potočki, a kod juniora pobijedio je Carlo Jurišević. Kod juniorki prva je bila Karla Božić, dok su među kadetima dominirali Ida Trstenjak i Fran Miholjević, sin nekadašnjeg poznatog hrvatskog biciklista, danas oraganizatora Tour of Croatije Vladimira Miholjevića. Dobri su bili i kadeti Sokola - Matej Jurec je zauzeo peto, Antonio Božić sedmo, a Bruno Krizmanić deveto mjesto. U kategoriji biciklista do 13 godina prvi je bio Filip Pečnjak iz BGK Tuškanac Zagreb, a Vinkovčani Rafael Kordić i Bruno Kalinić zauzeli su sedmo i osmo mjesto. Naslovima prvaka Hrvatske okitili su se i Jan Tisaj (U14) te Igor Delić (U15). Kod 15-godišnjaka Stjepan Marić bio je šesti. Veterani su vozili u kategorijama A,B,C i D. Vice Mikulandra je bio najbolji u A, Petar Torre u B, Dragutin Špiljak u C, a Vlatko Sesar u D kategoriji.

 

Kod biciklista s invaliditetom u C3 prvo mjesto osvojio je Anđelo Eškinja, u kategoriji T1 prvi je bio Mario Alilović, dok je u T2 slavio Antun Ramača, svi iz BK osoba s invaliditetom Bosut Vinkovci. U cestovnoj utrci u kategoriji T1 prvi je bio Mario Alilović, a u T2 Antun Rama.

Mario Kokaj

Rumac liječi bolove i ne može vjerovati što se dogodilo


Zvuči nevjerojatno, ali prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu u Vinkovcima kobno je moglo završiti za jednoga od najboljih mladih hrvatskih biciklista, ali i ne samo za njega. Tijekom utrke stradao je Josip Rumac na kojega je naletio 51-godišnji vozač automobila iz Cerića. Neodgovorni i nestrpljivi Cerićanin na silu je pretekao policijski automobil, izgurao s ceste automobil direktora utrke, zatim i sudački automobil te se po travi provukao na cestu i, na žalost, udario Rumca koji, srećom, nije teže stradao. "Za sada sve ukazuje da ništa nije slomljeno, ali morat ću na terapije. Donji dio leđa, tetive, listovi, ma nema dijela tijela na kojem nemam nekakve rane. Bili od glave do pete. Što reći, trpim bolove u leđima, vratu, kukovima, koljenima, nakon nesreće injekcije su me malo držale, ali sada...", kazao je Rumac koji još uvijek ne može vjerovati što mu se dogodilo u Vinkovcima.

Možda ste propustili...

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

GROZNICA SUBOTNJE VEČERI NA OPUS ARENI

Pobjeda koja Osijeku znači više od tri boda

Najčitanije iz rubrike