Regija
POČELA GRADNJA 31. NOVE ŠKOLE U ŽUPANIJI

U Bakiću gradnja nove područne škole za veći broj učenika
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

SLATINA

U slatinskom prigradskom naselju Bakiću jučer je počela gradnja Područne škole, koja djeluje pri OŠ Eugena Kumičića.

Povelju u temelje buduće školske zgrade položila je najbolja učenica škole Ana Sejkora, a prve lopate betona ubacili su župan Igor Andrović, gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnateljica Božica Majhen. Gradnja nove škole vrijedna je 1.435.161 kunu, a sredstva osiguravaju Županija, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a i Grad. Bit će to 31. nova škola na području županije u posljednjih deset godina, a zamijenit će zgradu staru 111 godina. PŠ u Bakiću ima 27 učenika, a sljedeće školske godine na nastavu u matičnoj školskoj zgradi putovat će 30 učenika iz Bakića. Obraćajući se djeci i roditeljima, župan Andrović prisjetio se da je dolaskom na mjesto župana vidio da postoji građevinska dozvola za gradnju škole, ali tada nije znao u kakvom je stanju zgrada i koliko ima učenika.

- Kada sam iz dopisa ravnateljice škole saznao da se povećava broj učenika i da je zgrada stara 111 godina, nisam dvojio o odluci da treba krenuti u gradnju škole. Nije ovo jedina stara škola u županiji i u najboljoj vjeri činimo sve da i ostale zamijenimo novima, jer i to je demografska mjera - rekao je župan. Gradonačelnik Ostrošić bez dvojbe prihvatio je inicijativu župana da Grad sudjeluje u sufinanciranju.

– Nadam se da ćemo uspjeti stvoriti kvalitetne uvjete da mladi ostaju, a oni koji su otišli da se vrate, jer dom je samo jedan - rekao je Ostrošić.

Župan i gradonačelnik Ostrošić potpisali su ugovor o sufinanciranju gradnje. Na svečanosti su bili predsjednik Skupštine VPŽ-a Miran Janečić, zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, načelnici općina, pročelnici, direktori i ravnatelji županijskih i gradskih institucija i mještani. Radove je blagoslovio vlč. Darijo Šimić, župnik sladojevačke Župe sv. Barbare.Petar Žarković

I stvarnost može biti bajka
"Kada smo najavili da ćemo graditi novu školu, neki su mislili da je to bajka, a sada im pokazujemo da stvarnost može biti bajka. U ovu staru zgradu u školu su išli moji roditelji, djedovi i bake, koji su prva slova i brojke pisali na pločicama posebnim pisaljkama, a brisali krpicama. Mi smo e-škola, pa će naši učenici također stjecati prva znanja na pločicama, ali to su drukčije pločice, one na kojima se znanja usvajaju dodirom prsta ili klikom miša i koje im omogućuju da imaju cijeli svijet ispred sebe", rekla je ravnateljica Majhen.

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike