Osijek
SVEČANI ZAVRŠETAK CIKLUSA CENTRA IZVRSNOSTI

U OŠ Svete Ane 140 kreativnih učenika dobilo uspomenice
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Nakon što su u ponedjeljak dodijeljene uspomenice polaznicima znanstvenih radionica u četirima osječkim osnovnim školama koje su ove godine postale centri izvrsnosti, u utorak su priznanje za uključivanje u taj gradski projekt dobili i polaznici u umjetničkom području iz ostalih podcentara. Na svečanosti u OŠ Svete Ane, 140 učenika od 5. do 8. razreda pokazalo je što je radilo cijele godine. U umjetničkom području, osim u ovoj školi, radionice su se održavale i u OŠ Vladimira Becića, OŠ Tin Ujević i OŠ Franje Krežme. U OŠ Svete Ane učenici su sudjelovali u radionicama dramske skupine na njemačkom jeziku te novinarstva i dizajna, a u drugim školama i u radionicama kreativnog pisanja.

- Učenici su u sklopu projekta kroz 12 susreta po četiri školska sata subotom učili o umjetničkoj i znanstvenoj metodi na radionicama vezano uz sadržaj. Konkretne tvorevine u području umjetnosti, primjerice, u OŠ Svete Ane su dramske predstave, a na razini cijeloga grada, u radionicama kreativnog pisanja, učenici su pripremili zbornik literarnih radova koji je otiskan – kaže Željko Rački, koordinator projekta. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo prvom godinom projekta, koji će se provoditi i u novoj školskoj godini.

- Naša su djeca budućnost ovoga grada. Mi smo tu da u njihovoj ranoj dobi prepoznamo njihove sklonosti i afinitete i da ih već u osnovnoj školi usmjeravamo prema onome što im privlači pažnju i interes – kazao je Piližota. J. Pejaković

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike