Kultura
ODSJEK ZA PRIMIJENJENU UMJETNOST: ZAVRŠNA IZLOŽBA

Kostimografski i scenografski obol su dali brojnim predstavama
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Četvrta je generacija studenata upisala program Odsjeka za primijenjenu umjetnost. Ono što su proteklu akademsku godinu radili, vidjet će osječka publika na izložbi završnih radova, koja će u petak, 15. lipnja, u 19 sati, biti otvorena ispred i u zgradi Odsjeka za likovnu umjetnost te dijelom u budućoj zgradi Odsjeka za primijenjenu umjetnost. Glavna organizatorica ovogodišnje izložbe docentica je Zdenka Lacina, koja je na jučerašnjoj najavnoj konferenciji za novinare naglasila kako će posjetitelji vidjeti i sve radove koji su plod suradnji s najrazličitijim kulturnim, umjetničkim i inim organizacijama, pa tako i Motoklubom Osijek, za čijih su nekoliko članova proljetos izradili nove kostime za Uskrs, tj. Motozeke. Cjelogodišnji će rad studenata, uvijek pod budnim okom profesora i mentora, sada biti izložen na jednom mjestu.

Kako je rekla voditeljica Odsjeka, izv. prof. art. dr. sc. Saša Došen, studenti će svoje radove predstaviti u trima područjima: scenografija, kostimografija i oblikovanje i tehnologija lutke. Iako još nitko od studenata nije diplomirao, mnogi se od njih mogu pohvaliti brojnim suradnjama s profesionalnim kazalištima diljem Hrvatske, ističe Saša Došen. Ono što su radili za osječki HNK, publika je već više puta mogla vidjeti, a u ono što i kako ih uče na Akademiji za umjetnost i kulturu, uvjerili su se i posjetitelji brojnih domaćih i inozemnih kazališnih festivala, na kojima su gostovale predstave za koje su radili likovni dio.

Uz Zdenku Lacinu, Sašu Došen i dekanicu Helenu Sablić Tomić, o svom iskustvu studiranja nekoliko je riječi rekla i studentica Lorna Kalazić. Svjesna da posjetitelji izložbe ne će dobiti uvid u cijeli proces, nego samo u završni rad, rezultat višegodišnjeg obrazovanja, studentima je i to itekako bitno. Lorna Kalazić ponosna je što je dijelom ovog studija, koji je, prema njezinim riječima, drukčiji i unikatan. N.Vekić

Lorna Kalazić ponosna je što je dijelom ovog studija koji je “drukčiji i unikatan”

Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ U KNJIŽARI NOVA U OSIJEKU

Baš ništa nije onako kako se čini

EKSKLUZIVNO NA DIONIZU: OKRUGLI STOL O TIJELU U IZVEDBENIM UMJETNOSTIMA IZUZETAN JE KULTURNI DOGAĐAJ

Dioniz okuplja umjetničku elitu: Od kultnog Montažstroja i plesnih ikona do kontroverznih performera!

UMJETNIČKI VODITELJ FESTIVALA LEO RAFOLT O TEMI I PROGRAMU OVOGODIŠNJEG DIONIZA

Napregnut ćemo tijela do krajnjih granica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana