Crna kronika
EPILOG UTAKMICE NK DINAMO-NK HAJDUK

Zbog nereda u Vinkovcima prijavljeno 30 osoba
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

VINKOVCI - Nakon održane utakmice finala nogometnog kupa u Vinkovcima koja se održala 23. svibnja policija je nastavila istraživanja protuzakonitih ponašanja navijačkih skupina za vrijeme nogometne utakmice i do sada prijavila još 30 osoba.

- Pregledom snimki video-nadzora do danas je izdvojeno 30 počinitelja protupravnih ponašanja protiv kojih će policija podnijeti kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. Utvrđeno je kako se radi o kaznenim djelima “oštećenja tuđe stvari” i napada na službenu osobu. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i analizu snimki video-nadzora - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Iz policije podsjećaju kako su tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK Cibalia zabilježena postupanja prema 36 osoba, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Razlozi su bili alkoholiziranost i vrijeđanje policajaca, a zabilježena su ukupno 44 prekršaja.

U 66. minuti nogometne utakmice, zapaljen je veći broj baklji, koje su potom bacane na teren, a jedna baklja pogodila je policajca interventne jedinice policije te ga lakše ozlijedila. Uoči i nakon odigravanja utakmice, kako u samom gradu tako i na širem gradskom području, policija nije zabilježila incidente. Zabilježeni događaji dogodili su se su isključivo na području stadiona. S.Lacić

PREVENTIVA

Policija godinama provodi akciju pod nazivom “Budi navijač, a ne razbijač” s ciljem senzibiliziranja posjetitelja sportskih događan o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na nogometnim utakmicama. Policija također želi i ukazati na posljedice koje ostavljaju na društvo kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike