Regija
ZADOVOLJNI PRINOSOM

Stočni ječam 4,8 tona po hektaru
Objavljeno 6. lipnja, 2018.

Vezani članci

VISOKE TEMPERATURE UBRZALE ZRIOBU

Žetva ječma nikad ranije, još u svibnju zažutjela se pšenica

Prinos prekjučer s tri hektara skinutog ječma poljoprivrednika Željka Fabrica iz Drenja iznosi 4,8 tona po hektaru, čime je taj Drenjanac zadovoljan. Jer, posijao je stočni ječam, kod kojeg je najvažniji prinos.

- Prebrzo je sazrio zbog temperatura, a posijan je rano, imao je dobar sklop, napravljena je sva agrotehnika i zaštita od bolesti. Bio je bujan, solidno izgledao negdje do početka svibnja, a onda počeo nekako nestajati. Zrno mu je tvrdo poput stakla, no sitno. Sve u svemu, kakva je godina, kakve su temperature – zadovoljan sam prinosom, to više ako se zna da je u Cvelferiji, gdje je vrhunska zemlja, koja je daleko bolja od naših kiselih tala, rođak imao prinos od 4,5 tona po hektaru, što je za tamošnju kvalitetu zemlje premalo. Za svoj ječam izabrao sam najbolju parcelu za tu kulturu i dao sve za prihranu i zaštitu… - kaže Fabric.

I za pšenicu kaže da rano sazrijeva zbog visokih temperatura, koje će, procjene su, ubrzati žetvu, koja je obično oko Petrova, krajem lipnja i početkom srpnja, a sada bi mogla biti i deset dana ranije. S.Ž.

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

U DONJEM MIHOLJCU GRADI SE NOVA SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Uskoro atraktivna pumptrack staza

OSNOVNA ŠKOLA ‘’HRVATSKI SOKOL’’ OBILJEŽILA DAN ŠKOLE

Bolji uvjeti za nastavu, uredit će igralište

Najčitanije iz rubrike