Osijek
ALBANSKI VELEPOSLANIK U POSJETU ŽUPANIJI I GRADU

Anušić: Albansko tržište “gladno” je prehrambenih proizvoda iz Slavonije
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Veleposlanik Republike Albanije, Njegova Ekscelencija Ilir Melo, boravio je jučer u službenom posjetu kod župana osječko-baranjskog Ivana Anušića.

Ovo je prvi susret dvaju dužnosnika, a i ovom prigodom ponovno je naglašeno kako Osječko-baranjska županija prepoznaje potencijale albanskog tržišta.

- Naša glavna tema razgovora bila je gospodarska suradnja naše županije s Albanijom. Naime, Albanija je iznimno veliko tržište, koje nema razvijenu i jako industriju, posebice ne onu prehrambenih proizvoda, što je nama jako zanimljivo. Upravo bi tu gospodarstvenici ovog kraja mogli vidjeti svoju perspektivu i uz našu potporu krenuti u jedan prodor prema ovom velikom tržištu. Posebice kada znamo da ljudi u Albaniji iznimno cijene proizvode s ovog područja. Istovremeno imamo situaciju da čak ni HGK nema svoju podružnicu u Albaniji. Tu svakako ima mjesta za razvoj suradnje - komentirao je župan Anušić.

Inače, recimo kako je veleposlanik Melo tijekom svog boravka u Osijeku posjetio i gradonačelnika Ivana Vrkića. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike