Regija
TEŠKO BEZ FINANCIJSKE POMOĆI

Vinkovačka bolnica treba radiologa, a vukovarska psihijatre
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

VINKOVCI - Na Županijskoj skupštini vukovarsko-srijemskoj našla su se i izvješća o radu za 2017. godinu Opće županijske bolnice Vinkovci te Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

- Godina koja je iza nas bila je teška kao i sve dosad, borili smo se sa svim problemima, od nedostatka sredstava do nedostatka liječnika specijalista. Nastojali smo sve probleme rješavati, povećali smo broj pregleda, smanjili smo liste čekanja. Preko Ministarstva financija lani smo dobili novčanu pomoć i, nakon mnogo godina, završili godinu u pozitivi. Tako smo nešto malo smanjili obveze i ono što nas opterećuje iz prethodnih godina. Mjesečni limit koji imamo jednostavno nije dostatan za pokriće svih naših rashoda. U ovom trenutku najviše se osjeti nedostatak radiologa - rekao je dr. Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB Vinkovci.

Prema riječima ravnateljice, dr. Vesne Bosanac, protekla godina za vukovarsku je bolnicu bila dosta uspješna jer su krenuli u potpis ugovora za poboljšanje isplativosti pristupa dnevnim bolnicama, dnevnim kirurgijama preko Ministarstva regionalnog razvoja.

- Dobili smo 17 milijuna kuna za stare dugove prema dobavljačima za lijekove i potrošni sanitetski materijal. Rashodi su puno veći od prihoda jer cjenovnik zdravstvenih usluga koji imamo u ugovoru s HZZ-om teško može pokriti troškove koji su nužni, tako da sav novac koje dobijemo odlazi na plaće. Financijski ne možemo biti zadovoljni, iako radimo na tome da poboljšamo prihode i smanjimo rashode. Što se tiče odljeva kadra, za sada nemamo problema, nitko nije otišao, dapače, došli su neki liječnici. Međutim, nedostaju nam psihijatri - rekla je Bosanac.

Na Skupštini je izabran i njezin potpredsjednik, Nizar Shoukry, iz redova manjina. M. Kokaj

Možda ste propustili...

(PRE)ZADUŽENO 8,5 % RADNO SPOSOBNIH GRAĐANA

Obveze ne podmiruje 1310 Đakovčana, duguju 14 mil. €

OSNOVCI NAUČILI KAKO SE MOŽE ZABAVITI I BEZ NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

220 učenika izdržalo tjedan dana bez ekrana

PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta

Najčitanije iz rubrike