Osijek
PROGNOZA

Povremeni pljuskovi,
temperature i do +28
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Toplo i sparno, uz tek kratkotrajne pljuskove, ali bez grmljavine - kratak je opis vremena kakvo se u Osijeku očekuje u sljedećih nekoliko dana, točnije, do kraja tjedna.

To je puno povoljnija prognoza od one s početka tjedna, kad su prognostičari najavlivali grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom u gotovo cijeloj Hrvatskoj.

Najnovije prognoze pak najavljuju nestabilno, ali vrijeme koje se neće bitno razlikovati od onih proteklih dana. Tako već danas (četvrtak) možemo očekivati i sunce i kišu te sparinu uz jutarnju temperaturu, od 16 Celzijevih stupnjeva, koja će se popeti do 28. Pljuskovi su predviđeni za poslijepodne. Sutra (petak) dnevna će se temperatura tek neznatno spustiti, na 26 stupnjeva, a sunčana razdoblja bit će rijetka. Dodajmo tomu da će i noću biti toplo, moguće čak i do 20 stupnjeva.

I dok će vrijeme do kraja tjedna biti vjetrovito, tijekom vikenda očekuju nas dani bez vjetra, ali i bez kiše. Temperature će biti stabilne u odnosu prema proteklima, odnosno danju će iznositi od 16 do 28 stupnjeva, a oblačno vrijeme prouzročit će sparinu, koja “bez daška zraka”, brojim građanima prouzročuje vrtoglavice, zbog čega se preporučuje uzimanje dovoljno tekućine. I kronični bolesnici trebaju se držati savjeta i uputa liječnika. M. Mihelić

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike