Crna kronika
TRAGEDIJA NA MIHOLJAČKOM PODRUČJU

U slijetanju s ceste život izgubio mladi vozač automobila
Objavljeno 21. svibnja, 2018.
Tijekom vikenda na cestama Osječko-baranjske županije poginula dva mladića

LACIĆI - I nedjelja je bila tragična na prometnicima Osječko-baranjske županije. Nakon pogibije 24-godišnjeg mladića iz Darde u petak, u baranjskom mjestu Lug, u nedjelju je u slijetanju automobila u kanal život izgubio 23-godišnji mladić. Ova nesreća dogodila se na donjomiholjačkom području.

Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, nesreća se nešto nakon 13 sati dogodila na lokalnoj cesti broj 44019 koja spaja mjesta Lacići i Beničanci. Iz još neutvrđenih razloga, mladić je izgubio kontrolu nad upravljačem automobila nakon čega je sletio s ceste u kanal i prevrnuo se, a potom je udario u stablo. Mladiću se nije moglo pomoći, jer je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. To je potvrdio liječnik Hitne pomoći koja je pristigla na mjesto nesreće.

Riječ je o uskoj lokalnoj cesti s nekoliko uistinu oštrih zavoja, u kojoj vozači, da bi ih savladali, moraju mjenjač postaviti u drugu brzinu. Što je točan uzrok nedjeljne cestovne tragedije, znat će se po okončanju očevida kojeg su proveli djelatnici Policijske postaje Donji Miholjac. Za vrijeme očevida promet lokalnom cestom bio je obustavljen i preusmjeravan na alternativne prometne pravce.

Kako smo izvijestili u broju od subote, tragična nesreća zbila se i u baranjskom mjestu Lug. U petak, oko 17 sati, na izlasku iz Luga prema Vardarcu došlo je do direktnog sudara između automobila Mazda Demio kojeg je vozio 24-godišnji mladić s područja Darde i autobusa Panturista koji je iz Osijeka prometovao prema Batini. Iz još neutvrđenih razloga vozač automobila prešao je na suprotni kolnički trak i silovito se prednjim krajem zabio u prednji lijevi dio autobusa. Mazda je odbačena u kanal, dok je autobusu rabijen donji dio prednjeg lijevog kraja, kao i vjetrobransko staklo s lijeve strane.

Mladić je poginuo na mjestu nesreće, a kako zbog uništenog vozila nije mogao biti izvučen sa sjedala, intervenirali su vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

- Izišli smo na teren s dva vozila i sedmero vatrogasaca. Izvršili smo stabilizaciju osobnog vozila pomoću hidrauličnog alata, odstranili dio krova i prerezali B stupove na vozilu te tako omogućili pristup smrtno stradaloj osobi - doznajemo iz JPVP-a Osijek. Iako je i na autobusu nastala velika materijalna šteta nitko od deset putnika koliko je bilo u autobusu, nije ozlijeđen.

Iako službeni rezultati policijskog očevida još nisu poznati, nedvojbeno je da je do teških prometnih nesreća u kojima su izgubljena dva mlada života došlo zbog neopreza i prebrze vožnje.

Milan BUGARIĆ
POGINUO MLADI MOTOCIKLIST

Još jedna mlada osoba poginula je ovoga vikenda na hrvatskim prometnicama. Nesreća se u nedjelju u 2.25 sati dogodila na području Zaprešića, na čvoru Jarek. Na prilaznom kolniku za autocestu A2, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, prevrnuo se motocikl marke Honda zagrebačkih registaracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Vozač je poginuo na mjestu nesreće.

brzina...

POGINULI SU IMALI 23 I 24 GODINE

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike