Mozaik
VIROVITIČKE MAŽORETKINJE

Potvrdile titulu državnih prvakinja
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić- Mažuranić održan je 32. Državni turnir u velikim formacijama i Open Cup, u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske i Udruge virovitičkih mažoretkinja, a pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice.

Na natjecanju je sudjelovalo 17 timova, a na otvaranju turnira prisutne je pozdravila predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec te podijelila priznanja svojim djevojkama i djevojčicama za sav trud i ljubav koje ulažu. Zatim se prisutnima obratila predsjednica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, ujedno i osnivačica Virovitičkih mažoretkinja, Željka Banović.

Nagrade

Natjecanje je otvorio zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić. Nakon cjelodnevnog natjecanja podijeljene su medalje, pehari i priznanja najboljim timovima po pojedinim disciplinama. Nagrade su uručili zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek Golinac, predsjednica Saveza Željka Banović i predsjednica Udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec. Virovitičke mažoretkinje su na Državnom turniru sudjelovale u pet kategorija i ponovno potvrdile svoj status državnih prvakinja.

- Kadetkinje velika formacija štap 1. mjesto i državne prvakinje, juniorke – defile štap 1. mjesto i državne prvakinje. Kadetkinje velika formacija pom pon 2. mjesto, defile pom pon 2. mjesto, juniorke velika formacija miks 2. mjesto. Uz 32. Državni turnir održan je i Open Cup, na kojem su naše djevojke i djevojčice također ostvarile izvrsne rezultate – šest zlata, šest srebra i jedna bronca – kaže predsjednica udruge virovitičkih mažoretkinja Nataša Kranjec.

Pravi smjer

Virovitičke mažoretkinje u svom su gradu ukupno osvojile osam zlata, devet srebra i jednu broncu i ponosno potvrdile prošlogodišnju titulu državnih prvakinja te počinju intenzivne pripreme za Europsko prvenstvo u Pragu i Svjetsko prvenstvo u Cape Townu, Južnoafrička Republika.

- Želim zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji ovako velikog i prekrasnog događaja. Hvala Gradu Virovitici i Turističkoj zajednici Grada Virovitice što su prepoznali naš rad. Pripremu za ovo veliko natjecanje počeli smo još u listopadu prošle godine. Uložili smo mnogo napora i došli do ovoga danas. Posebnu zahvalu zaslužuju svi roditelji mojih djevojčica i djevojaka koji su bili tu u svakom trenutku i odradili pripreme i sav posao oko organizacije na najvišoj razini. Ovo je još jedna potvrda da ovaj tim ima prave ljude i da ide u pravom smjeru, hvala vam. Posebnu sreću pružile su mi moje djevojke, koje su dale sve od sebe i postigle ove izvrsne rezultate – zaključila je Kranjec. V.Grgurić

Vladimir GRGURIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike