Crna kronika
PRATILA DRUŠTVENE MREŽE

Pronašla svoj ukradeni bicikl na internet-oglasu
Objavljeno 4. svibnja, 2018.
Policija je pronašla lopove, dvojicu 18-godišnjaka iz Slavonskog Broda

SLAVONSKI BROD - Dvadesetšestogodišnja djevojka iz Slavonskog Broda brzo se oporavila od prvotnog šoka zbog krađe nekoliko tisuća kuna vrijednog bicikla. Nakon što je tugu zamijenila ljutnja, pomno je počela pratiti internetske oglase i društvene mreže. Trud joj se isplatio jer se dva dana nakon krađe na društvenoj mreži pojavila fotografija njezinog bicikla! Podatke ispod fotografije samo je proslijedila policiji koja je ubrzo došla do identiteta kradljivaca.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske, policajci PP Slavonski Brod dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je riješena kazna od 28. travnja. Toga je dana, oko 5.30 sati, iz zatvorenog i zaključanog obiteljskog dvorišta u Slavonskom Brodu ukraden bicikl 26-godišnjakinje. “Vlasnica je 30. travnja obavijestila policiju da je putem društvene mreže uočila svoj bicikl koji je stavljen na prodaju. Daljnjim radom policijskih službenika utvrđeno je da su bicikl ukrala dvojica 18-godišnjaka”, stoji u policijskom priopćenju i dodaje se da protiv mladića slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

Krađe bicikala su od travnja gotovo svakodnevica u Slavoniji i Baranji. Kako bi se smanjio broj krađa policija je vlasnicima bicikala uputila nekoliko korisnih savjeta. Kako policija tijekom godine pronalazi veliki broj ukradenih bicikala, vlasnicima se savjetuje da zapišu serijski broj bicikla čim ga kupe, sačuvaju račun i neka ga obvezno fotografiraju.

- Koliko god se to činilo nepotrebnim, napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je samo vi možete prepoznati. Ta mala sitnica ponekad će vam vratiti bicikl - poručuju iz policije i dodaju da se bicikl nikada ne smije ostaviti nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima ili dvorištu. “Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto. Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena, a ako imate bravu na žbicama - zaključajte ju”, poručuju iz policije.

Kako je na cestama danas mnogo bicikala vrijednih i nekoliko tisuća kuna, vlasnicima se savjetuje da koriste dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom, a da nikako ne koriste nekvalitetne i jeftine lance i lokote koje lopovi otvore za nekoliko sekundi. Kod čelične sajle moraju se ipak mnogo više potruditi.

Milan BUGARIĆ
PREPOZNAVANJE PA LICITACIJA

Svi bicikli koji se tijekom nekoliko mjeseci pronađu, a ne zna im se vlasnik, odlažu se u policijskom skladištu, završavaju na prepoznavanju i potom licitaciji. Sve policijske uprave bar jednom godišnje pozivaju vlasnike ukradenih biciala, ali i sve zainteresirane da pogledaju bicikle koji nemaju vlasnika. Ako ni nakon prepoznavanju ostanu u skladištu idu na javnu licitaciju - tko ponudi više, njegov bicikl. Pronađeni bicikli mogu se, primjerice, pogledati i na internetskoj stranici PU osječko-baranjske, dovoljno je kliknuti na ikonicu “pronađeni bicikli”.

krađa

BICIKL JE BIO ZAKLJUČAN U DVORIŠTU

Možda ste propustili...

USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU PROTIV TRI OSOBE U ZAGREBU

Kupovali lažnim eurima i kunama

LAŽNA SVJEDODŽBA OTKRIVENA U SLATINI

Kupila svjedodžbu za prodavača

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVAR

Žena (70) ključem oštetila osam vozila

2

DVANAESTOGODIŠNJAK ZADRŽAN U BOLNICI U SLAVONSKOM BRODU

Dječak izletio biciklom pred motocikl, teško je ozlijeđen

3

ŠTETA U DARDI OKO 100.000 KUNA

Namjerno zapalio tuđi kamion