Mozaik
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Toni Cetinski snimio spot
za singl “General bez činova”
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Premijera videospota za pjesmu “General bez činova” s novog albuma Tonija Cetinskog “Kao u snu” održat će se 14. travnja 2018., istoga dana kada i koncert koji u povodu drugog rođendana Magente 1 organizira Hrvatski telekom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Snimanje videospota za pjesmu “General bez činova” održano je u Rovinju krajem ožujka u napuštenoj tvornici Obrada, a novi videospot potpisuje mladi rovinjski redatelj Paolo Gentilini. Redatelj i majstor specijalnih efekata školovan u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angeleseu (New York Film Academy) zadužen je za cjelokupni vizualni koncept novoga albuma “Kao u snu”. Koreografiju statista i glumaca koji sudjeluju u spotu osmislila je Sara Oštrić iz Rovinja, bivša članica i voditeljica studija za ritmiku i ples Roxanne, rovinjske plesne grupe koja osvaja prestižne nagrade na natjecanjima kao sto su ESDU Cro Open, Vienna Dance Fest, Dance Fest Novi Sad itd.

- Bila je to sudbina da Paolo i ja počnemo raditi zajedno! Obojica smo se vratila nedavno u Rovinj i htio sam nešto posebno i drukčije za svoji novi album, a Paolo je pravi majstor za to! Iznimno mi je drago da je produkcija videospota bila u mom rodnom kraju te da su svi sudionici bili iz Rovinja i šire okolice! - ističe Toni o suradnji s Paolom Gentilinijem.

- “Kao u snu” naziv je albuma koji traži nešto posebno, čarobno i filmsko! To je upravo ono što sam htio postići za spot “General bez činova” a da ne izgleda kao tipičan glazbeni video. Za potrebe snimanje spota napravili smo tri različita seta, posebne kostime te adekvatnu masku kako bi se stvorila specifična atmosfera, koja je na trenutke pomalo mračna, a u biti romantična i bajkovita - kaže Gentilini o snimanju spota. T.K.

Najčitanije iz rubrike