Novosti
PONIŠTEN NATJEČAJ ZA VODITELJA ERS-A

Radovan Fuchs posebni savjetnik premijera za kurikularnu reformu
Objavljeno 10. travnja, 2018.

Radovan Fuchs, bivši HDZ-ov ministar znanosti i obrazovanja u vladi Jadranke Kosor, imenovan je u utorak posebnim savjetnikom premijera za kurikularnu reformu.

S obzirom na to da je Fuchs na mjesto savjetnika izabran izravno, natječaj za voditelja Ekspertne radne skupine poništen je. Na njemu je, podsjetimo, najviše bodova dobio Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, ali se njegovom imenovanju usprotivio HNS i ministrica Blaženka Divjak. Glunčić je, naime, u nekoliko navrata kritizirao kurikularnu reformu.

Dr. sc. Fuchs je po struci veterinar, a akademski stupanj doktora znanosti iz područja toksikologije i farmakologije stekao je u Biomedicinskom centru Sveučilišta u Uppsali. U struci je radio od 1980. do 1993. kao istraživač i voditelj na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, na koji se i vratio nakon odlaska iz Ministarstva obrazovanja 2011.

Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja na telefonskoj sjednici suglasilo se s prijedlozima premijera Andreja Plenkovića, kao i s predloženih 12 članova Ekspertne radne skupine među kojima također nema Matka Glunčića. ERS tako sada čine: Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava, Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava, Zlatka Markučič u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije, Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole, Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole, Marko Pranjić u kategoriji stručnjak s nastavničkih studija, Krešo Zadro u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine, Zora Popović u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine, Ivan Prskalo u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja, Vladimir Takšić u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnog ili umjetničkog područja i Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije. D.Pav.

SURADNJA I USKLAĐENO DJELOVANJE

Zadaće dr. sc. Radovana Fuchsa kao posebnoga savjetnika predsjednika Vlade za koordinaciju rada ERS-a bit će usmjerene na to da rad ERS-a bude usklađen te da se osigura suradnja i usklađeno djelovanja s PSP-om i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Možda ste propustili...

PPD LANI OSTVARIO 30,4 MILIJUNA EURA NETODOBITI

Dobit 22 posto manja nego 2022.

20 DANA ZA NOVU VEĆINU: NAZIRE LI SE KRAJ PREGOVORA?

Sve je jasno: Bez dogovora HDZ-a i DP-a idu novi izbori

Najčitanije iz rubrike