Mozaik
JUBILARNA 25. DODJELA DISKOGRAFSKE NAGRADE

Mia Dimšić ima pjesmu
i album godine i uz
to još četiri Porina!
Objavljeno 24. ožujka, 2018.
Fluentesu Porin za najboljeg novog izvođača

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album "Život nije siv" u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. Mijin drugi album "Božićno jutro" dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić.
U izravnom prijenosu dodjele Porina je Mia Dimšić dobila i dva najvažnija Porina i to one za pjesmu godine "Bezimeni" i album godine "Život nije siv" i tako zaokružila broj osvojenih nagrada na šest! Uz nju je Porina za najboljeg novog izvođača dobio osječki bend Fluentes. Među Slavoncima su slavili i tamburaši, jer je za najbolju tamburaški album Porina dobio album "12. Glazbeni festival šokačke pisme Županja, 2017." producenta Ilije Nikolića.
U ostalim kategorijama koje su dodjeljene u izravnom prijenosu su dobitnici: Željko Bebek za najbolji album zabavne glazbe za "Ono nešto naše"; Mayales za najbolji album rock glazbe za "Simbol za sunce"; Josipa Lisac za najbolju žensku vokalnu izvedbu za "Tebi putujem"; Bebek i Oliver Dragojević za najbolju vokalnu suradnju za "Ako voliš ovu ženu"; Chui i Jazz orkestar orkestar Hrvatske radiotelevizije za "Chiu ovu glazbu"; Cinkuši za najbolji album folklorne i etno glazbe za "Krava na orehu"; "51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017." za najbolji album klapske glazbe i Pavao Mašić za najbolju izvedbu klasične glazbe. Porine za životno djelo dobili su Jakša Fjamengo, Pavica Gvozdić i Oliver Dragojević, koji se javio video porukom. Dodjela je završena dirljivim medleyem Oliverovih pjesama koje su izveli Goran Karan, Gibonni, Giuliano, Petar Grašo i Mladen Badovinac iz TBF-a. T.Kvorka

OSTALI DOBITNICI

U kategorijama klasične glazbe trijumfirao je Pavao Mašić odnosno njegov album "Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge" koji je dobitnik u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, najbolje snimke klasične glazbe, gdje su statuu dobili Božidar Pandurić i Alan Šnajder te najbolje produkcije albuma klasične glazbe. Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe "Rusulica", koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu “Air/Zrak”. S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio i Porin za najbolju snimku albuma "Air/Zrak”. Oliver Dragojević dobitnik je statue za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu "Rusulica", sa Stanićeva albuma. Parni Valjak za singl "Vrijeme" dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album "Live in Pula" dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma "Live in Pula". Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) "Male ljubavi (susreti)" te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu "Potraži me u predgrađu" koju izvodi s Merimom Ključo. U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom "Gravity", najbolja skladba jazz glazbe je "Kambal" u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba "Punch" u izvedbi Chuija i Jazz orkestra HRT. Najbolji album pop-foklorne glazbe ima klapa Luka "Zbog ljubavi", najbolji album za djecu je "Tri praščića/Slavuj" u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, dok je najbolji povijesno-tematski album "100 originalnih pjesama" Ive Robića. Najbolji album s raznim izvođačima je "64. Zagrebački festival", a najbolji video broj imaju 2Cellos za "Game of Thrones".

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike