Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK - CIBONA

Može li se ponoviti listopad iz 2016.?
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Nakon dva tjedna, u Gradskom vrtu nas čeka nova košarkaška poslastica u sklopu HT Premijer lige. Nakon Splita, večeras (18 sati) stiže Cibona, koja je oduvijek i najveći mamac za publiku. Tako je bilo i u listopadu 2016. godine, kada su “cibosi” pred punim tribinama doživjeli i prvi poraz od osječke košarkaške družine u povijesti domaće lige.

Jedan od malobrojnih iz aktualnog rostera Vrijednosnica Osijek, koji je bio i akter tog dvoboja je Arian Došen (uz Aljošu Šarca, Nikolu Turaliju, te trenera Vladimira Krstića), koji po dobrom pamti posljednji dolazak Zagrepčana u grad na Dravi.

- Ugodna je to uspomena svima u klubu, jer Cibona dotada nikad nije gubila u Osijeku. To je velika pobjeda, koju ništa ne može umanjiti, pa ni činjenica da su gosti tada igrali bez nekoliko standardnih igrača. To je ipak bila njihova kriva procjena, prisjeća se 22-godišnji bek “brokera”, koji u posljednje vrijeme igra sve bolje, kao uostalom i kompletna momčad, koja iza sebe ima i prvi uspješan niz u sezoni od dvije pobjede. Došen je u prvoj, na gostovanju kod Jazina bio i prvi strijelac (22), a potom je protiv Splita ubacio manje poena (6), ali je dao standardni defenzivni doprinos.

- Napokon je proradila i kemija u svlačionici, a to se odrazilo na igre i rezultate, koji bi sigurno bili bolji i ranije da nije bilo problema s ozljedama. Sada je zdravstveni bilten povoljniji, odmah sve ide uzlaznom putanjom, pa i u pitanju plasmana. Držimo poziciju koja vodi u doigravanje, vjerujem da ćemo je do kraja ligaškog dijela i zadržati - priželjkuje Došen, svjestan da su u borbi za doigravanje nužne pobjede, prije svega na domaćem parketu. A mogu li on i suigrači još jednom zaskočiti uglednog gosta?

- Cibona je pet mjesta ispred nas, nisu izgubili posljednjih osam utakmica, jasno je da stižu i kao favoriti. Sigurno je da nas neće shvatiti olako, kao što je to možda bio slučaj posljednji put, a mi svakako u utakmicu ne ulazimo bez ambicija. Podignuli smo razinu forme, igramo pred svojim navijačima, koji će vjerujem ponovo doći i u velikom broju. U pravoj atmosferi sigurno nećemo razočarati - kaže Arian Došen.

Prethodni ogled u Zagrebu prije četriri mjeseca Cibona je dobila bez problema (86:61), predvođena najboljim igračem Lukom Žorićem, koji “cibose” predvodi u svim kategorijama. Uz “Žoru”, tu su još stari lisci Marko Tomas i Marin Rozić, a od mladih snaga zanimljivo će biti pratiti nastup Osječanina u zagrebačkom dresu, Karla Uljarevića. Ali, nadamo se da će se na utakmici nešto pitati Došena, Šarca, Turaliju, Jimmie Taylora, Carla Lindboma, Nicka Tomsicka, Brunu Markulina i ostale “brokere”...

Ovaj dvoboj u Gradskom vrtu ujedno je i prvi u sklopu 20. kola HT Premijer lige, a ostali parovi su: Ribola Kaštela - Zabok, Zagreb - Škrljevo, Cedevita - Jazine, Alkar - Split, Šibenik - Hermes Analitica. Slobodan je Zadar.

Nino BENČINA

Ante Nazor

trener Cibone

Osijek je nezgodna ekipa i očekuje nas zahtjevno gostovanje. Imaju izuzetno dobre igrače na lopti i šuterski su dobro raspoloženi. Bitno je da od početka kontroliramo skok te kroz lagane poene steknemo određeno samopouzdanje. Ukoliko se budemo toga držali pobjeda neće biti upitna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike