Regija
DAN GRADA POŽEGE

Foto izložba Dušana Mirkovića
Objavljeno 17. ožujka, 2018.

U povodu Dana grada Požege galerija Ciraki ugostila je izložbu fotografija poznatog novinskog reportera Dušana Mirkovića – Duleta. Ovaj zaljubljenik u fotografiju prikazao nam je što nam to donose prozori. Njegovi prozori nisu ukrašeni samo lijepim licima i cvijećem, nego suhomesnatim delicijama. No, uz prozore su uvijek u središtu pozornosti ljudi, a još više žene.

Iako je ekonomist po struci, kaže popularni Dule, kojega tako svi zovu, nikada nije radio u struci, nego se još od đačkih dana vrzmao oko fotografije, poslije oko novinarstva koje je odmah povezao s fotografijom, pa će tako uskoro proslaviti 50 godina kako je počeo fotografirati, a 40 godina kako je počeo raditi kao novinar u tadašnjem Požeškom listu te na Radio Požegi. Zadnjih godina radi kao slobodni fotograf.

Izložbu fotografija “Na prozoru” otvorio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, ističući jedinstven i prepoznatljiv izraz kojim autor ovjekovječuje dugi niz godina okolinu, događaje i ljepotu Požege i tog kraja. Izložba će biti otvorena do 6. travnja.AGM Kruna

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike