Ekonomija
FINANCIRALI SAJAMSKI NASTUP

Općina Antunovac predstavlja 9 izlagača
Objavljeno 3. ožujka, 2018.

Vezani članci

25. OSJEČKI PROLJETNI SAJAM I 19. OBRTNIČKI SAJAM

Osijek uspješan i u povlačenju novca iz EU i kao sajamski grad

IZLOŽBENE PROSTORE OSIGURALE OPĆINE, GRADSKE TVRTKE...

U ponudi sir iz Beketinaca, kobasice iz Kešinaca, ulje od oraha iz Bijelog Brda ...

Već tradicionalno na Osječkom proljetnom sajmu predstavlja se općina Antunovac. Ovaj put na njihovu štandu zastupljeno je devet izlagača, a radi se o domaćoj radinosti, brojnim OPG-ovima, koji nude raznoliku ponudu.

- Odabrali smo presjek različitih djelatnosti u općini Antunovac. Želja nam je da naši izlagači pokažu svoje proizvode na ovom sajmu i nađu put na tržište. Uz sajamski nastup to ćemo im omogućavati i kroz druge aktivnosti. Općina Antunovac u cijelosti financira njihov nastup na ovom sajmu, pa im i na taj način izlazimo u susret. Radi se o pčelarskoj proizvodnji, proizvodnji lavande, uz to imamo udrugu Šibica, koja se bavi proizvodnjom igračaka, a predstavljamo i druge djelatnosti te Gospodarsku zonu Antunovac - kaže Davor Tubanjski, načelnik općine Antunovac.

Inače, u Gospodarskoj zoni trenutačno djeluje osam tvrtki, a najavljen je ulazak još 13 novih. Načelnik Tubanjski podsjeća da su stanari Zone tvrtke različitih djelatnosti, tu je i reciklažno dvorište, a uskoro očekuju proširenje Zone, čemu će pridonijeti 13 novih investitora. Prioritet je još Poduzetnički inkubator i akcelerator, a u planu su i drugi projekti.

- Cilj nam je proširiti se i osigurati nova radna mjesta - zaključuje Tubanjski.

U sklopu zajedničkog štanda općine Antunovac svoje proizvode od lavande izložio je Davor Hržica.

- Proizvodnjom se bavim od 2008. godine, to je obiteljski posao, a i ovaj put izložili smo sapune, vrećice s lavandom, ulja i poklon-pakete. Ugovaram već poslove za ljeto, riječ je o apartmanima na moru, koji se zanimaju za naše proizvode - rekao je Hržica.

Osim njega, na štandu su općine Antunovac i proizvodi naslovljeni Kućna radinost Blaženke Marinković te proizvodi od meda Klaudije Fehervari pod nazivom Zlatna žica.

- Nudimo med od bagrema, lipe, cvjetni, proljetni med, svijeće od voska, kao i mješavinu od propolisa, cvjetnog praha i meda, koja je dobra za imunitet. Za imunitet također preporučamo med s aronijom, koji je u kombinaciji s jogurtom jako zdrav i ukusan - kaže Fehervari. V. Latinović

U Gospodarskoj zoni trenutačno djeluje osam tvrtki, a najavljen je ulazak još 13 novih

Možda ste propustili...

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike