Mozaik
KUD “LJESKOVAC” IZ VINKOVACA

Na Folklornoj večeri
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Kulturno-umjetničko društvo “Ljeskovac” iz Vinkovaca osnovano je 2006. godine. U svom sastavu ima folklornu i tamburašku sekciju, a na nastupima diljem Hrvatske izvode koreografije plesova iz Slavonije, Baranje, Posavine, Like, Banata, te bunjevačke plesove.

Predsjednik društva je Dragan Šarčević, voditeljica folklorne skupine je Zdenka Škrlec, tamburaške Matej Šarčević, a koreograf Ivan Lion.

Tijekom godine KUD “Ljeskovac” Vinkovci ima mnogo nastupa, a ove godine u siječnju su imali zapažen nastup u Lužanima, gdje su sudjelovali na “Lužanskom čijalu perja”, kojeg su organizirale vrijedne članice i članovi domaćeg KUD-a “Graničar”. U veljači KUD “Ljeskovac” nastupio je na tradicionalnom pokladnom koncertu KUD-a “Šumari”, gdje su se predstavili s nekoliko plesova.

Nakon uspješnog nastupa u Vinkovcima, u prepunoj sportskoj dvorani Srednje škole “Plitvička jezera” održana je peta po redu Folklorna večer koju je organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Korenica”, a nastupio je i KUD “Ljeskovac” Vinkovci. Program je otvorila mala folklorna skupina HKUD–a “Korenica”, koja je otpjevala pjesmu “Ličanka sam”, i otplesala tanac uz pratnju mladih tamburaša. Nakon domaćina, u bogatom su programu nastupila još tri kulturno-umjetnička društva (KUD “Dangubice” Kuterevo, KUD “Antun Klasinc” Lasinja, KUD “Ljeskovac” Vinkovci), koja su izvela tradicionalne plesove i napjeve svojih krajeva.

Posjetitelji su imali priliku uživati u izvornim hrvatskim pjesmama, plesovima i narodnim nošnjama.

Kulturno-umjetničko društvo “Ljeskovac” iz Vinkovaca poziva sve mlade da se uključe u njihov rad, jer, kako su rekli, kroz KUD “Ljeskovac” provest će najljepše trenutke svoje mladosti te sklopiti mnogo novih prijateljstava.M.Kokaj

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike