Sport
NAŠIČANI NEMAJU VREMENA ZA ODMOR

Horvat: Ušli smo u strašan ritam, u dva mjeseca odigrat ćemo 14 utakmica
Objavljeno 13. veljače, 2018.
U tjednu između dva susreta u EHF Kupu našički rukometaši moraju odraditi i susret s bjeloruskim klubom (17.15 sati)

Nakon vrlo dobre igre, ali i poraza u njemačkom Goppingenu, pred rukometašima NEXE-a novi je izazov. Dolazi Meškov, prvak Bjelorusije i sudionik Lige prvaka, dobro poznat našičkoj publici, koji trenutno čvrsto drži četvrto mjesto SEHA-Gazprom lige. I oni su bili aktivni proteklog vikenda, u nedjelju su u Pančevu svladali Dinamo 33:26.

- Vremena za odmor i pripremu za tu utakmicu nije bilo - započeo je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a.

- Međutim, znamo sve o njima, kao i oni o nama. Igrali smo s njima u Brestu, doživjeli uvjerljiv poraz (35:23), premda je prvo poluvrijeme bilo dobro. No u drugom su pojačali agresivnost u obrani, gdje više naši vanjski igrači nisu mogli doći do izražaja. Na domaćem terenu sigurno očekujem da ćemo se postaviti bolje, čvršće i da ćemo 60 minuta pružiti dobar otpor i ako se pokaže prilika, doći do bodova - rekao je Horvat.

Stanje u momčadi nešto je bolje negoli je bilo u Njemačkoj, gdje nisu nastupili Mrđenović, Barišić-Jaman i Jelinić.

- Vjerojatno će se Barišić-Jaman vratiti u sastav, dok ćemo s povratkom Mrđenovića i Jelinića morati pričekati - objasnio je Horvat, koji zajedno sa svojim rukometašima živi “ludi mjesec”. Ne samo zbog silnih maškara.

- Ušli smo u strašan ritam, u dva mjeseca odigrat ćemo 14 utakmica. Rukomet nam je ovih dana stalno u glavi, a vjerujem da je slično na listi prioriteta pri vrhu i našim navijačima. Trebat će nam njihova podrška. Puno je lakše kad imamo vjetar u leđa i kad igramo pred domaćom publikom – zaključio je trener NEXE-a, čiju momčad nakon Meškova u subotu očekuje novi, mnogo veći izazov.

Naime, u subotu u Našicama gostuje finski Cocks. Pobjedom će trebati sustići na tablici slovenski Koper, koji je u prvom kolu C skupine slavio u Finskoj.

No, prije Finaca Našičani će se okrenuti Bjelorusima. Susret NEXE - Meškov počinje u 17.15 sati u dvorani OŠ kralja Tomislava uz izravni prijenos na Arena TV.

Srećko SOBODIĆ
Možda ste propustili...

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

ROBERT MUDRAŽIJA NA OPUS ARENU STIŽE U DOBROJ FORMI

Nemam spremnu proslavu gola, prema Osijeku imam respekt i posebne emocije

Najčitanije iz rubrike