Novosti
RAFINERIJA SISAK

Sindikati traže hitan sastanak s premijerom
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Tri reprezentativna sindikata koji djeluju u Ini, Sindikat naftnog gospodarstva, Sindikat INAŠ-a i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske, opetovano su u ponedjeljak zatražili sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem o sudbini sisačke Rafinerije, a ako ih ne primi do 16. veljače najavljuju prosvjed Ininih radnika za čiju će organizaciju smatrati odgovornim isključivo premijera.

Sindikati u priopćenju nakon današnjeg sastanka izvješćuju da su za srijedu, 14. veljače, u 14 sati u sisačkom Rafinerijskom domu sazvali skup članova i radnika na kojem će ih izvijestiti o poduzetim aktivnostima i planovima za daljnje poteze.

Uprava Ine i reprezentativni sindikati u toj kompaniji razgovarali su proteklog četvrtka o najavi prekida rada postrojenja FCC i HDS jedinice za obradu FCC benzina u sisačkoj rafineriji 1. srpnja, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovini godine.

Uprava Ine izvijestila je o sastanku kratkim priopćenjem, navodeći da je cilj te odluke optimizacija rafinerijskog poslovanja i smanjenja gubitaka. S druge strane, sindikati se i dalje protive odluci o gašenju tih postrojenja, tražeći od Uprave dodatna rješenja za očuvanje radnih mjesta.H

Možda ste propustili...

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament