Novosti
MARATONSKA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA STRANKE

SDP u potrazi za rješenjem kako izbjeći ovrhu
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Kako platiti dug iz kampanje njihova bivšeg člana Milana Bandića iz 2009. godine zbog kojeg SDP-u prijeti ovrha za više od devet milijuna bilo je glavna tema sjednice Predsjedništva te stranke u petak. Sjednica je u jednom trenutku bila prekinuta kako bi se obavili pregovori o obročnoj otplati sa Slobodanom Ljubičićem, vlasnikom i direktorom Televizije Sljeme, u čiju je korist donesena pravomoćna presudu po kojoj SDP njegovoj televiziji mora vratiti troškove kampanje iz 2009.

Obročna otplata duga jedno je od dva moguća rješenja. Kako je u petak ujutro novinarima u Saboru rekao zastupnik Peđa Grbin, drugi način bila bi nagodba. “U tom slučaju slijedila bi prisilna naplata i vođenje postupka pred Vrhovnim sudom oko utvrđivanja je li presuda osnovana ili ne”, objasnio je.

Prema neslužbenim informacijama koje su se pojavile u vrijeme sjednice, među članovima Predsjedništva bilo je nezadovoljnih zbog toga što se uopće pregovara s Ljubičićem i što se sve radi pod pritiskom u zadnji čas jer stranka nije na vrijeme informirana o tom sporu i njegovu ishodu. Također neslužbeno, Davor Bernardić se na početku sjednice pokušao opravdati zbog odlaska na spornu proslavu s Milanom Bandićem na dan objave informacije o presudi željom da razgovara o rješavanju problema. Navodno mu je u stranci poručeno kako je taj potez bio neozbiljan i jako pogrešan. D.Pav.

Možda ste propustili...