Sport
ŽELJKO KOPIĆ, TRENER HAJDUKA:

Teren će biti isti za nas i za Cibaliju
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Željko Kopić odradio je prve pripreme s momčadi Hajduka nakon što je u prvom dijelu sezone na klupi zamijenio Joana Carrilla. Trener Hajduka zadovoljan je odrađenim u zimskoj stanci i vjeruje kako će se to vidjeti već u nedjelju u Vinkovcima.

Zadovoljan sam većinom odrađenih stvari na treninzima i utakmicama. Ekipa je u dobrom stanju, vjerujem da ćemo u Vinkovcima prezentirati kvalitetan nogomet i napravit ćemo sve da osvojimo tri boda, počeo je Kopić, koji nije želio otkriti sastav kojim će se suprotstaviti Cibaliji.

U svakom slučaju, hendikep će mu biti što više ne može računati na Antu Ercega. Ipak, stigla su tri nova igrača, od kojih je jedan povratnik - Mijo Caktaš.

- Već smo to nekoliko puta iskomunicirali. Ante je bio izuzetno važan igrač za Hajduk. Također smo se složili da je nakon njegova odlaska bilo potrebno reagirati, doveli smo tri igrača koja imaju legitimitet što se tiče kvalitete, ali i po onome što su već odigrali u karijeri. Miju (Caktaš, nap. a.) bolje svi znamo, a preostala dvojica su reprezentativci svojih zemalja. Na njima je da se što prije adaptiraju i opravdaju očekivanja.

Hajduk je tražio zamjenu domaćinstva s Vinkovčanima, ali do toga nije došlo.

- Vidjeli smo i u Zaprešiću što se sve trebalo učiniti da se teren dovede u prihvatljivo stanje. Ta je priča za mene završena. Kako Cibaliji tako i nama, teren će biti isti, a na nama je da se adaptiramo na pravi način. Imali smo priliku vidjeti kako to izgleda u Gabeli, moramo sve te faktore ostaviti po strani.

Kopiću je dobro poznato kako Cibalia igra te je ponovio da ih čeka zahtjevna utakmica.

- Želim vidjeti hrabri Hajduk, koji će napadati i dominirati te imati jasnu ideju kako igrati u svim fazama igre. Svjestan sam da imamo još puno prostora za napredak, ali u velikom postotku do sada odigranih minuta mi smo bili ti koji su kontrolirali razvoj događaja na terenu. Bilo je stvari koje nisu kako bismo željeli, ali ukupno mislim da je smjer dobar - zaključio je trener Hajduka. T. Bilić

Možda ste propustili...

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

TEŠKO JE IZABRATI DOBROG DOMAĆINA IZMEĐU PUNO PONUDA

Više od deset zemalja želi Olimpijske igre 2036.

Najčitanije iz rubrike