Crna kronika
NEOBIČAN SUDAR U SLAVONSKOM BRODU

Lančani sudar s 18 automobila i kamionom
Objavljeno 5. veljače, 2018.
Sudar se dogodio na nadvožnjaku preko autoceste A3. Zbog očevida došlo je i do problema u gradskom prijevozu

Lančani sudar u kojem je sudjelovalo 18 automobila i jedan kamion dogodio se jučer oko 7 sati na nadvožnjaku prema Vinogorju, u Slavonskom Brodu. Jedna osoba upućena je na liječnički pregled i prema prvim informacijama, srećom, samo je lakše ozlijeđena.

- Automobil je vozila supruga. Otišla je u bolnicu, jer je trudna, no, kako doznajem, sve je u redu. Ovo se nije smjelo dogoditi! Cesta je pod ledom, a zimska služba nije reagirala. Zato ozbiljno razmišljamo o pokretanju tužbe - kazao je uzrujani vozač za brodski internetski potral Sbplus. Policija je tijekom trajanja očevida za sav promet zatvorila promet na nadvožnjaku preko autoceste A3, a prema prvim informacijama kao uzrok ovog lančanog sudara bili su neprilagođena brzina i poledica na nadvožnjaku. Zbog ograničenja prometa došlo je i do problema u javnom gradskom prijevozu.

Vozači koji su sudjelovali u nesreći prozivali su tvrtku koja je zadužena za posipavanje cesta solju. Medijima se javio i vlasnik tvrtke koji je rekao kako je spreman snositi odgovornost za lančani sudar ako se utvrdi da je krivnja njihova.

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače da su kolnici u većem dijelu zemlje vlažni i skliski, te da je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

- Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme - kažu iz HAK-a. Na njihovim internetskim stranicama navedeno je i nekoliko savjeta za vožnju zimi, po magli, poledici, ili zasniježenom kolniku. Između ostaloga, ondje je navedeno da je sigurna brzina vožnje u uvjetima snijega, leda ili magle niža od najveće dopuštene brzine.

I iz Policijske uprave brodsko-posavske upozoravaju vozače da budu oprezni u prometu, s obzirom na trenutačne vremenske uvjete, snijeg i nanose leda na cestama, pri čemu je kolnik klizav, posebice na nadvožnjacima i mostovima. Iz policije podsjećaju i na obvezu korištenja zimske opreme.

Sandra LACIĆ
DRŽITE RAZMAK!

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju vozače da drže sigurnu udaljenost od vozila ispred njih.

- Da biste mogli na vrijeme reagirati na iznenadne situacije potrebno je povećati razmak od vozila ispred vas. Izbjegavajte naglo kočenje. Kočite što manjom silom kočenja i postupno kako biste spriječili proklizavanje kotača. Nemojte raditi nagle pokrete (trzaje) upravljačem, jer može doći do zanošenja vozila - samo su neki od savjeta iz HAK-a.

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike