Crna kronika
ŠOK U SELU KOD ČAGLINA

Nakon masakriranja psa, Nijemac nožem izbo prvog susjeda
Objavljeno 3. veljače, 2018.
PU požeško-slavonska je privela Dannya Fraenkela nakon masakriranja psa, no istoga je dana pušten na slobodu

Vezani članci

ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJE KOD ČAGLINA

Monstrum psa ozlijedio škarama za rezanje metala

JEZERO - Nakon šokantne vijesti da je njemački državljanin Danny Fraenkel (31) prije nekoliko dana škarama za rezanje metala teško ozlijedio psa koji je ubrzo uginuo, u petak ujutro Nijemac je počinio novi zločin. Fraenkel je u selu Jezero, nedaleko od Čaglina, gdje živi nekoliko godina s dva magarca, nožem teško ozlijedio 53-godišnjeg susjeda Ivicu Budimskog.

Prema podatcima iz Opće županijske bolnice Požega, kola Hitne pomoći dovezla su 53-godišnjaka koji je imao dvije ubodne rane, jednu u predjelu prsišta i jednu u predjelu trbuha, koje su vrlo ozbiljne. Krvavi epilog počeo je prije dva dana kada je 31-godišnji Fraenkel u susjednom selu Stojčinovac napravio masakr u dvorištu.

- Oko 10.20 sati Danny je došao do susjede Vesne gdje sam i ja bio na kavi, te mi rekao da je pas sada dobro. Tražio je neki kabel i s nama još popio kavu. Susjeda Vesna upitala me zašto on spominje moga psa, dodavši kako mu je sigurno nešto napravio. Pošli smo u moje dvorište gdje sam psa našao potpuno izmasakriranog, škarama mu je odrezao noge, a nožem ga izbo! Već je bio mrtav, krvi je bilo posvuda... Nazvao sam policiju - kaže Nenad Milić, 53-godišnji poljoprivrednik, koji misli da Danny vjerojatno nije bio pri sebi.

- Nije bio čist ni kada je došao iz Njemačke s dva magarca u naše selo, navodno prema preporuci doktora u Njemačkoj da ode negdje gdje je čist zrak i da samo fizički radi, što ga opušta - kaže Milić, koji je nakon očevida policije psa zakopao.

Susjed Deni, tako ga zove i Vesna Đurainović, koja u Stojčinovcu ima kuću u koju povremeno dođe i živi dio vremena tijekom godine, kaže kako Nijemac govori hrvatski te da nije do sada pravio neke probleme. Čak su mu dolazili i neki volonteri iz Njemačke, te iz ekosela Latinovac. Bio je tada i u medijima, objavljivano je kako se na putu po svijetu s dva magarca skrasio u Jezeru. Selo Stojčinovac također ima samo nekoliko nastanjenih kuća, ostalo su sve napuštene ruševine, a do sela se, kao i do Jezera, dolazi uskim makadamskim putem, a i signal mobitela traži se po okolnim brdima.

Nakon masakriranja psa, policajci PU požeško-slavonske su intervenirali i priveli 31-godišnjaka zbog usmrćivanja psa, no istog su ga dana i pustili. Mještani su izrazili negodovanje što je odmah pušten, jer se sigurno moralo na njemu vidjeti da je psihički nestabilan. Možda se i ova tragedija mogla spriječiti. Trebalo ga je odmah odvesti na procjenu psihičkog stanja.

 - Čudno se ponašao i znao bi dolaziti i nepozvan kod susjeda Ivice Budimskog koji živi prekoputa. Dolazio je i u gluho doba noći uzeti si ako je nešto trebao. Susjed ga je već upozoravao da se ne može tako ponašati. Jutros rano došao je u njihovu kuću, gdje Ivica, kojega mi od mladosti zovemo Indijanac, živi sa ženom i kćerkom. Našao ga je na WC-u i ubo nekoliko puta. Supruga ga je pokušala obraniti, no on ga je već prije izbo. Poslije su došla kola Hitne pomoć i policija – kaže susjeda Katica Grgurić, dodajući da su Dannya posjećivale “nekakve Švabice”.

AGM Kruna
PJEŠAČIO EUROPOM S MAGARCIMA

Fraenkel je prije dolaska u Jezero živio u Leipzigu u Njemačkoj, a na pješačenje Europom krenuo je 2011. iz Grčke, gdje je kupio prvog magarca. Potom je putem kupio i drugog magarca. Putovanje je stalo kada je ugledao izolirano selo Jezero, nedaleko od Čaglina, gdje je za 5500 eura kupio staru kuću i tri jutra zemlje.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike