Crna kronika
OPET PRIJEVARA

Lažni policajci od starice (82) ukrali desetke tisuća kuna
Objavljeno 27. siječnja, 2018.

PODRAVSKA MOSLAVINA

Unatoč svakodnevnim upozorenjima policije, i dalje prevaranti nalaze žrtve starije dobi i kradu im ušteđevinu. Posljednji takav slučaj zbio se u četvrtak poslijepodne u Podravskoj Moslavini na miholjačkom području.

- Dva nepoznata muškarca došla su u obiteljsku kuću 82-godišnjakinje u Strossmayerovoj ulici u Podravskoj Moslavini. Muškarci su se lažno predstavili kao policijski službenici te su od 82-godišnjakinje tražili novac na provjeru. Nakon što im je predala više desetaka tisuća kuna, otišli su u nepoznatom smjeru - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Iz policije dodaju da se u posljednje dvije-tri godine pojavio novi oblik prijevare, najčešće usmjeren prema građanima starije dobi. Prevaranti koriste životnu dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnju osoba da dođu do njihovih ušteđevina i novca.

Ponovimo, najčešće lopov telefonski kontaktira oštećene (uglavnom osobe starije dobi), predstavljajući se kao službenik banke ili neke druge novčarske institucije. Kaže da novac koji su podigli u banci nije ispravan i slično te navode da bi novac trebali vratiti. Nedugo nakon toga žrtve ponovno poziva osoba koja se predstavlja kao policijski inspektor ponavljajući im navode “bankara” te prijeti da će snositi posljedice jer posjeduju neispravan novac. Kako bi to izbjegli, novac moraju predati osobi koju će on poslati da ga preuzme, a nakon što obave zamjenu, vratit će im isti novčani iznos u novim novčanicama. Ubrzo nakon toga drugi prevarant dolazi na adresu stanovanja žrtve, navodeći da ga je poslao inspektor / bankovni službenik i da je došao po pošiljku. Nakon što im žrtva preda novac, prevaranti odlaze.

Sandra LACIĆ
PREVARANTI IZ VIROVITIČKOG KRAJA

Mladić (26) i djevojka (27) iz Virovitičko-podravske županije, koji su se također predstavljali kao policajci, okrali su dvije starice u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Prvu krađu počinili su u Trnavi, a od 83-godišnje žene odnijeli su više od 10.000 kuna. Dvadesetak kilometara dalje, ovaj put u Beravcima u Brodsko-posavskoj županiji, isti je dvojac prevario i 82-godišnjakinju odnijevši joj nekoliko tisuća kuna. Istraga se nastavlja pa ne treba iznenaditi ako se otkrije još prevarenih.

oprez

PREVARANTI CILJAJU STARIJE

Možda ste propustili...

SLAGAO DA JE U BLAGAJNI LAŽNI NOVAC

Lažni policajac okrao trgovkinju

PLATILI PO 3000 KUNA KAZNE

Zaustavljeni prebrzi vozači na A3

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NIJE IMAO ČIME UGASITI VATRU NA SVOJOJ KUĆI

Izgorjeli krov i dio kuće, jer je voda u selu isključena zbog gradnje vodovoda

2

DETALJI UKINUTE PRESUDE ZA UBOJSTVA U HOTELU TURIST

Viši sud smatra da je sud u Osijeku previše vjerovao "pouzdaniku"

3

PLATILI PO 3000 KUNA KAZNE

Zaustavljeni prebrzi vozači na A3