Kultura
NAGRADA ANĐELKO NOVAKOVIĆ ZA 2017.

Laureat Željko Božić
Objavljeno 17. siječnja, 2018.

ZAGREB

Zaklada NSK u Zagrebu objavila je laureata Nagrade Anđelko Novaković za neobjavljenu zbirku pjesama mladog autora/autorice. Nakon provedenoga javnog natječaja, na koji je pristiglo 90 zbirki pjesama, prosudbeno je povjerenstvo, u čijem su sastavu bili Ervin Jahić, Davor Šalat i Dobrila Zvonarek, odlučilo nagradu za 2017. dodijeliti Željku Božiću za zbirku pjesama “Mir utrobe i neki promišljaji”.

Osim nagrađenoga pjesničkog rukopisa, povjerenstvo je pohvalilo i rukopise “Inače volim more” Branimira Dropuljića, “Apofonije kulture” Jasmine Bosančić, “Razglednica od soli” Borisa Kvaternika i “Istina, ne laž” Kristine Silaj.

Nagrada se sastoji od objavljivanja zbirke, plakete i novčanog iznosa od 10.000 kn. Svečana dodjela održat će se 1. veljače u NSK-u u Zagrebu.

Nagrada nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnoga kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Utemeljena je s namjerom poticanja pjesničkoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih pjesnika. N.Vek.

Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike