Novosti
KUBIS OBŽ-A

Blažević: Ne zveckajmo oružjem
Objavljeno 9. siječnja, 2018.

Vezani članci

TROMBLON: ZA 72 SATA MI SMO NA GRANICI

Veterani se ogradili od ultimatuma premijeru

Vezano uz nedavne javne istupe pojedinaca iz braniteljske populacije u utorak je predsjednik Kooridinacije udruga branitelja i stradalnika rata Osječko-baranjske županije Antun Blažević, ispred poznate instalacije crvenog fiće i tenka na raskrižju Vukovarske i Trpimirove ulice, održao konferenciju za novinare. “Želim”, poručuje Blažević, “izraziti nezadovoljstvo takvim istupima te se ograditi od istih u ime dijela branitelja koji podržavaju diplomatske napore Vlade RH da se granični spor sa Slovenijom riješi mirnim putem.

- Branitelji su uvijek bili spremni braniti granice Republike Hrvatske, ali ovo nije trenutak kada se situacija treba dodatno zaoštravati, a nikako pozivati na zveckanje oružjem. Mi smo članica NATO-a i UN-a te smo dužni poštovati njihove konvencije. Ovdje bih se osvrnuo i na članak 5. koji kaže da su se članice obvezale potpomagati jedna drugu ako ijedna bude napadnuta. Jednako tako, kao ravnopravna članica EU-a, dužni smo graditi kvalitetne međususjedske odnose te poštovati pravnu stečevinu EU-a – izjavio je Blažević. Istaknuo je kako Hrvatska nikada nije bila zemlja koja je napadala i započinjala sukobe. “Ali smo se uvijek znali izboriti za svoja prava i granice”, rekao je. D.Pejić

POTPORA VLADI

“Kao branitelji, dajemo punu potporu Vladi RH da u okviru diplomatskih bilateralnih odnosa te pravnih konvencija nađe rješenje graničnog spora koji prvenstvo opterećuju ribare koji zarađuju svoj kruh na tom prostoru, ali i ostale građane s toga područja koji imaju pravo na normalan život”, kazao je Blažević te pozvao na razboritost i razum jer “nam je potrebno jedinstvo kakvo smo puno puta znali pokazati u trenutcima značajnim za budućnost naše zemlje.”

Najčitanije iz rubrike