Kultura
KULTURNI ČETVRTAK S ROBERTOM ROKLICEROM

U Vukovar ne dolazim često koliko bih htio
Objavljeno 8. siječnja, 2018.

Vezani članci

U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

Više od 600 posjetitelja uživalo na Noći kazališta

SVE NA JEDNOM MJESTU ZA UMJETNIKE FILMA, RADIJA, KAZALIŠTA I KNJIŽEVNOSTI

Robert Roklicer: FRiKK je svijet u malom za “kulturnjake”

SUBOTA, 9. RUJNA

Sanja Baković gošća na tribini Jutra poezije

VUKOVAR - U sklopu ciklusnog programa Kulturni četvrtak u Gradskoj knjižnici Vukovar održana je književna večer sa svestranim umjetnikom Robertom Roklicerom: piscem, dramaturgom, novinarom i glumcem. Večer s Roklicerom vodio je osječki novinar Saša Drinić, a u ime organizatora posjetiteljima se obratila ravnateljica knjižnice Jelena Miškić. U kratkom razgovoru za Glas Slavonije Roklicer je rekao kako se Vukovarcima posljednji put predstavio prije sedam godina na predstavljanju knjige pjesama “Pivo ne ostavlja mrlje od kave”.

- Svaki mi dolazak mnogo znači jer sam Vukovarac. Iz grada sam otišao nakon osnovne škole i, na žalost, ne vraćam se onoliko često koliko bih htio. Od svega čime se bavim najviše volim književnost, no od nje se ne može živjeti pa moram raditi sve po redu i prihvaćam sve što se tiče umjetnosti i kulture. Najviše volim pisati, jer tada nisam ograničen i nitko mi ne postavlja gabarite, kao što je to kod scenarija ili filmskih uloga - rekao je Roklicer, dodavši kako trenutačno završava vjerojatno posljednju zbirku poezije, a potom će se posvetiti proznim djelima. Istodobno radi na dva scenarija i nada se još jednoj filmskoj ulozi.

Na upit koliko mu znače četiri književne nagrade koje je dobio, naglasio je kako su u Hrvatskoj nagrade simbolične, ne samo u materijalnom smislu, nego i u samom značenju:

- Drage su mi, naravno, ali ne patim za njima, niti šaljem radove i knjige na natječaje. Prije sam to radio ja, ili moji izdavači, no za time više ne osjećam potrebu - naveo je Roklicer. D. Korpoš

Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

Najčitanije iz rubrike