Dome slatki dome
UBRZAVAJU NAPREDAK PAMETNOG ZGRADARSTVA

Koinovacije "interneta stvari", umjetne inteligencije i digitalizacije
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Schneider Electric koristi AI tehnologije kako bi prikupljene podatke pretvorila u djelotvorne i pokretačke uvide. Riječ je o platformi EcoStruxure, koja objedinjuje upravljanje energijom, automatizaciju, povezanost i softvere kako bi krajnjim korisnicima pružila mogućnost da, uz jedinstvenu IoT platformu, budu konkurentni u današnjem digitalnom gospodarstvu.

EcoStruxure platforma kombinira najbolja rješenja u području umjetne inteligencije (AI) i interneta stvari (IoT) u partnerstvima s najboljima u klasi. Primjerice, EcoStruxure koristi Microsoft Azure Cloud za pružanje svojih online usluga, aplikacija i napredne analitike. Rješenja tvrtke Accenture Schneider Electric koristi za izgradnju usluga koje akceleriraju razvoj rješenja za internet stvari i usluga. Također, korištenjem platforme Salesforce Customer Success u Schneider Electricu unaprijeđuje se IoT povezivost s vrijednostima za korisnike.

Jedno od najuspješnijih i najistaknutijih implementacija stručnosti Schneider Electrica u primjeni energetskih i standardnih IT tehnologija te AI (umjetne inteligencije) i IoT (interneta stvari) je The Edge - poslovna zgrada u Amsterdamu. Riječ o potpuno automatiziranoj, ekološki najnaprednijoj, pametnoj zgradi u svijetu, s indeksom održivosti od 98,36 %. U toj je zgradi primijenjeno niz tehnoloških rješenja Schneider Electrica, počevši od sustava za upravljanje i distribuciju energije, kompletne IT infrastrukture, mreže nadzornih uređaja i pametnih senzora do ekspertnog softvera. The Edge je zgrada koja sama proizvodi 102 % energije, odnosno sama pokriva apsolutno svu svoju potrošnju te stvara još 2 % viška. Oni koji u njoj rade osjećaju se sigurno i ugodno, a čak 72 % zaposlenika osobito ističe i hvali činjenicu što preko aplikacije na svom mobilnom telefonu mogu upravljati okruženjem unutar zgrade. M.R.

Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

Najčitanije iz rubrike