Dome slatki dome
UBRZAVAJU NAPREDAK PAMETNOG ZGRADARSTVA

Koinovacije "interneta stvari", umjetne inteligencije i digitalizacije
Objavljeno 14. prosinca, 2017.

Schneider Electric koristi AI tehnologije kako bi prikupljene podatke pretvorila u djelotvorne i pokretačke uvide. Riječ je o platformi EcoStruxure, koja objedinjuje upravljanje energijom, automatizaciju, povezanost i softvere kako bi krajnjim korisnicima pružila mogućnost da, uz jedinstvenu IoT platformu, budu konkurentni u današnjem digitalnom gospodarstvu.

EcoStruxure platforma kombinira najbolja rješenja u području umjetne inteligencije (AI) i interneta stvari (IoT) u partnerstvima s najboljima u klasi. Primjerice, EcoStruxure koristi Microsoft Azure Cloud za pružanje svojih online usluga, aplikacija i napredne analitike. Rješenja tvrtke Accenture Schneider Electric koristi za izgradnju usluga koje akceleriraju razvoj rješenja za internet stvari i usluga. Također, korištenjem platforme Salesforce Customer Success u Schneider Electricu unaprijeđuje se IoT povezivost s vrijednostima za korisnike.

Jedno od najuspješnijih i najistaknutijih implementacija stručnosti Schneider Electrica u primjeni energetskih i standardnih IT tehnologija te AI (umjetne inteligencije) i IoT (interneta stvari) je The Edge - poslovna zgrada u Amsterdamu. Riječ o potpuno automatiziranoj, ekološki najnaprednijoj, pametnoj zgradi u svijetu, s indeksom održivosti od 98,36 %. U toj je zgradi primijenjeno niz tehnoloških rješenja Schneider Electrica, počevši od sustava za upravljanje i distribuciju energije, kompletne IT infrastrukture, mreže nadzornih uređaja i pametnih senzora do ekspertnog softvera. The Edge je zgrada koja sama proizvodi 102 % energije, odnosno sama pokriva apsolutno svu svoju potrošnju te stvara još 2 % viška. Oni koji u njoj rade osjećaju se sigurno i ugodno, a čak 72 % zaposlenika osobito ističe i hvali činjenicu što preko aplikacije na svom mobilnom telefonu mogu upravljati okruženjem unutar zgrade. M.R.