Mozaik
POTUKLI SU ARGENTINCE

Urugvajski roštilj od deset tona mesa za Guinnessov rekord
Objavljeno 12. prosinca, 2017.

Urugvajski grad Minas u nedjelju je organizirao roštiljadu od 10 tona mesa te postavio novi svjetski rekord koji je evidentiran u Guinnessovoj knjizi rekorda. Za potpalu divovskog roštilja stanovnicima Minasa, grada od 40.000 stanovnika, trebalo je 60 tona drva i "umijeće" više od stotinu kuhara koji su, u noći na nedjelju meso pekli satima.

- Za ovo se spremamo još od listopada, rekao je za AFP Robert Bayarres, organizator događaja. "Uz meso serviramo 4000 kilograma ruske salate. I s količinom ruske salate mogli smo oboriti Guinnessov rekord, no nedostajalo nam je vremena", kazao je uz smijeh. Urugvaj i Argentina, zemlje u kojima je roštiljanje "nacionalni sport", od 2008. natječu se u pripremi najvećeg roštilja. Stanovnici obiju zemalja tvrde da imaju najkvalitetnije meso. Godine 2011. u Guinnessovu knjigu rekorda ušla je Argentina koja je rekord držala do jučer.

- Ma nije vam sve to organizirano zbog Guinnessa, već zato da bismo 'potukli' Argentince - kaže smrtno ozbiljno jedan od kuhara, Raul. Urugvaj je jedan od najvećih izvoznika mesa u svijetu. U zemlji je triput više krava nego stanovnika, a njih je oko tri i pol milijuna.H

Najčitanije iz rubrike