Osijek
ZDRAVLJAK 20-GODIŠNJE PODUZETNICE

U “Špajz” po obroke u teglici, otkačenog imena i pune zdravih namirnica
Objavljeno 11. prosinca, 2017.

U samom središtu grada, u simpatičnom zdravljaku znakovita imena Špajz, smještenom u Ulici Stjepana Radića na broju 18, po pristupačnoj cijeni u ugodnom ambijentu uređenom u retrostilu možete kušati ukusne i zdrave obroke koji dolaze u teglicama, a možete ih i ponijeti sa sobom.

Ideja je to mlade poduzetnice iz Darde Martine Završki (20), po struci dentalne tehničarke, koja se na ovaj hrabri potez odlučila tijekom stažiranja izvan mjesta prebivališta kada obroke koje si je pripremala nije željela stavljati u plastične posude koje danas mnogi izbjegavaju, nego se odlučila za staklene teglice. Od malih nogu želja joj je bila otvoriti svoju slastičarnicu ili restoran, a kako je slastičarnica u gradu, kaže, dovoljno, odlučila se na zdravljak s inovativnim konceptom. U ponudi su rashlađene salate od piletine, kulena i slanine, tunjevine, ali i one za vegane i vegetarijance, a tu su i slatke teglice – sve pripremljeno prema Martininim receptima, koje će, kaže, povremeno mijenjati, jer u njima koristi svježe sezonske namirnice koje nabavlja uglavnom s tržnice i domaćih OPG-ova pa i s njezinoga, obiteljskog. U Špajzu zapošljava dvije kuharice i konobaricu.

- Svaka se teglica sastoji od osam slojeva po posebnoj shemi, i svaki od osam slojeva svakoj teglici daje posebnu čaroliju i kombinaciju okusa. Teglicu protresete i obrok je spreman – kaže Martina, koja je poseban pečat dala i u nazivima obroka. Na meniju se tako nalaze Gica teglica, Teglanka veganka, Zelenka, Antuntuna, Riba teglici grize rep, Kraljica Marica, Pipi duga teglica, Slatke teglice, Zdrave teglice... Kupci su kaže, zadovoljni, a najčešće je riječ o poslovnim ljudima koji prije posla dođu po svoju teglicu, uz koju dobiju pribor za jelo. Kako Martina potječe iz ekološki osviještene obitelji, odlučila je svakog kupca koji joj vrati deset teglica nagraditi jednom punom po vlastitom izboru. U Špajzu možete popiti i kavu, prirodne i cijeđene sokove, toplu čokoladu, a uskoro će se na meniju naći i popularni smoothieji. Primamljive i zdrave obroke u teglici za doručak, ručak, užinu, ili večeru potražite u Špajzu od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sat, a nedjeljom od 10 do 21 sat. J. Pejaković

Martina Završki

vlasnica “Špajza”

NE ODLAZITE, NEGO ZAPNITE!

- Ostvarila sam svoj dječji san i sretna sam! Nakon što sam završila sa stažiranjem, razmišljala sam o odlasku u Irsku, ali kada sam u Dublinu posjetila svoje prijatelje koji su već otišli, vidjela sam da nije sve tako bajno. Shvatila sam i da bez obitelji i prijatelja, od kojih sam i dobila podršku pri pokretanju ovoga posla, ne mogu živjeti na velikoj udaljenosti. Mladima bih poručila da iz Osijeka ne odlaze, nego trebaju zapeti, imati dobru ideju i sigurno će uspjeti – poručuje Martina.

Možda ste propustili...

OKUPILA SE GENERACIJA OSMAŠA

Tri razreda opet na okupu

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba

Najčitanije iz rubrike