Osijek
URUČENE VOLONTERSKE NAGRADE

12 veličanstvenih
inspiracija su svima
Objavljeno 6. prosinca, 2017.

Dvanaest pojedinaca volontera, odnosno volonterskih organizacija u Muzeju Slavonije nagradio je u utorak Volonterski centar Osijek godišnjim volonterskim nagradama. Riječ je o tradicionalnoj dodjeli, a ova je, 12. zaredom, održana pod geslom “Učiniti nevidljivo vidljivim”, okupila najinspirativnije koji mogu poslužiti kao poticaj za pomoć drugima.

Da je tome doista tako pokazao je i primjer Jovice Radosavljevića, predsjednika koreografa KUD-a Darda, koji je u 15 godina rada u KUD-u skupio samo 16 mjeseci radnoga staža.

- Puno mi znači ova nagrada, jer treba čuti da i u romskoj zajednici ima ljudi koji žele raditi. Mi smo jedno od najaktivnijih romskih društava u Republici Hrvatskoj i radimo na obrazovanju djece i mladih, te predstavljamo Rome na razini države i u inozemstvu - rekao je Radosavljević.

Sretan zbog nagrade bio je i Ilija Marić koji u Volonterskoj udruzi iz Tenje volontira godinama, a angažiran je i u osječkoj podružnici Udruge bosanskih Hrvata Prsten. Ne samo da u poznim godinama cijepa drva, pa i posprema kuću siromašnima, nego s ponosom ističe da u Udruzi okuplja mladež koja je, primjerice, u vrijeme poplava u Posavini svakodnevno pomagala.

- Ako me posluži zdravlje i nadalje ću pomagati, što me veseli - rekao je Marić koji je, kao i Radosavljević, Blaženka Lončar, Marica Rukovanjski i Katarina Ćosić nagrađen u kategoriji pojedinca. Od društava i udruga nagrađeni su Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek, GD Crvenog križa Našice – Klub mladih, Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama “Prijateljstvo” iz Feričanaca te Kreativna udruga mladih “Limes” iz Slavonskoga Kobaša. Nagradu za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju dobila je Ekonomska škola “Braća Radić” Đakovo i slavonskobrodska Tehnička škola, a u poslovnom je sektoru nagrađen Kaufland Hrvatska k.d. M. Mihelić

RAZVOJ VOLONTERSTVA KAO SASTAVNICA JAVNE POLITIKE

“Ovogodišnji je odabir najboljih bio težak, no mi se trudimo izvući najbolje primjere i odati im priznanje. Trebamo i nadalje raditi na kvaliteti volonterskog programa, a u sljedećem ćemo razdoblju raditi na mjerenju utjecaja volontera na kvalitetu našeg života. Također, zagovarat ćemo da razvoj volonterstva postane sastavni dio javne politike”, istaknula je Lejla Šehić Relić, izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek.

Dobitnicima su čestitali i dogradonačelnik Boris Piližota te predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike