Crna kronika
ZAMALO TRAGEDIJA U PETRIJEVCIMA

Spasili dječaka iz devet metara dubokog bunara
Objavljeno 27. studenog, 2017.
Jedan prijatelj pozvao je pomoć, a drugi je bio uz bunar hrabreći dječaka

PETRIJEVCI Dječja igra u Petrijevcima mogla je biti okončana tragedijom, a završila je samo ogrebotinama. U petak je, naime, 11-godišnji dječak u igri upao u nezaštićen bunar dubok devet metara!

Sve se zbilo poslijepodne, kada je 11-godišnjak iz Petrijevaca zajedno s prijateljima iskoristio posljednje sunčane i tople jesenske dane za igru na otvorenom. Igra i utrkivanje dječake su odveli u bliže susjedstvo, u Vjetrovitu ulicu u smjeru Satnice Valpovačke, gdje su na svome putu prelazili i jedno zemljište gdje je srušena kuća i gdje je tijekom prelaska preko dvorišta, dječak iznenada uz prasak nestao iz vidokruga svojih prijatelja. Uplašenim dječacima nije trebalo mnogo da shvate da je njihov prijatelj upao u dubok bunar. Zbog toga što je bio neograđen, nezaštićen i prekriven samo pločama, nisu ni primijetili da se bunar nalazi u tom dvorištu.

- Zapravo, zadivljuje činjenica koliko su ti dječaci u tom trenutku ostali prisebni i koliko su zrelo reagirali. Čim su vidjeli da im je prijatelj još uvijek živ u bunaru u kojemu je bilo oko pola metra vode, jedan je otrčao po pomoć, a drugi ostao s njim, hrabreći ga i dajući mu podršku sve dok do bunara nisu došli njegovi najbliži, vatrogasci iz DVD-a Petrijevci s opremom i Hitna pomoć. Dječak je ubrzo izvučen iz bunara, priča nam Petrijevčanin i dalje u nevjerici zbog pravog čuda koje se ovdje dogodilo. Dječak je uz pomoć vatrogasaca koji su spustili ljestve izvučen iz napuštenog bunara samo uz nekoliko ogrebotina i u stanju lagane pothlađenosti.

Dječak je po izlasku iz bunara uz roditeljsku pratnju prevezen na pretrage u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da kod dječaka nema težih ozljeda ni potrebe za hospitalizacijom.

Sreću zbog uspješne akcije spašavanja svog malog sumještanina nije krio ni predsjednik DVD-a Petrijevci Darko Tačković.

- Čim smo oko 16.30 sati dobili poziv, nas četvorica vatrogasaca stigli smo s potrebnom opremom i ljestvama s pomoću kojih smo u vrlo kratkom vremenu izvukli dječaka koji je do pasa bio u hladnoj vodi - rekao je Tačković dodajući da je pravo čudo što dječak nije imao prijeloma.

Petrijevački vatrogasci sličnu su akciju spašavanja osobe iz bunara imali i prije pet godina, no tada je bila riječ o odrasloj osobi koja je pala u bunar.

Lidija ANIČIĆ
NEZADOVOLJNI PETRIJEVČANI

Pad dječaka u bunar izazvao je val nezadovoljstva i negodovanja među mještanima Petrijevaca. Oni, naime, drže da je vlasnik parcele, koji je bunar ostavio samo pokriven pločama, bunar trebao adekvatno ograditi i zaštititi, premda je riječ o privatnoj parceli. U ovom slučaju pravo je čudo što se nije dogodila tragedija.

neozlijeđen

DJEČAK JE ZADOBIO OGREBOTINE

Možda ste propustili...

NAKON TRAGEDIJE KOD KARLOVCA

Prosvjed mještana zbog smrti dječaka

NASTAVLJA SE NIZ KRAĐA NAD STARIJIMA

Višnjevčanku pokrala njegovateljica