Crna kronika
ZAMALO TRAGEDIJA U PETRIJEVCIMA

Spasili dječaka iz devet metara dubokog bunara
Objavljeno 27. studenog, 2017.
Jedan prijatelj pozvao je pomoć, a drugi je bio uz bunar hrabreći dječaka

PETRIJEVCI Dječja igra u Petrijevcima mogla je biti okončana tragedijom, a završila je samo ogrebotinama. U petak je, naime, 11-godišnji dječak u igri upao u nezaštićen bunar dubok devet metara!

Sve se zbilo poslijepodne, kada je 11-godišnjak iz Petrijevaca zajedno s prijateljima iskoristio posljednje sunčane i tople jesenske dane za igru na otvorenom. Igra i utrkivanje dječake su odveli u bliže susjedstvo, u Vjetrovitu ulicu u smjeru Satnice Valpovačke, gdje su na svome putu prelazili i jedno zemljište gdje je srušena kuća i gdje je tijekom prelaska preko dvorišta, dječak iznenada uz prasak nestao iz vidokruga svojih prijatelja. Uplašenim dječacima nije trebalo mnogo da shvate da je njihov prijatelj upao u dubok bunar. Zbog toga što je bio neograđen, nezaštićen i prekriven samo pločama, nisu ni primijetili da se bunar nalazi u tom dvorištu.

- Zapravo, zadivljuje činjenica koliko su ti dječaci u tom trenutku ostali prisebni i koliko su zrelo reagirali. Čim su vidjeli da im je prijatelj još uvijek živ u bunaru u kojemu je bilo oko pola metra vode, jedan je otrčao po pomoć, a drugi ostao s njim, hrabreći ga i dajući mu podršku sve dok do bunara nisu došli njegovi najbliži, vatrogasci iz DVD-a Petrijevci s opremom i Hitna pomoć. Dječak je ubrzo izvučen iz bunara, priča nam Petrijevčanin i dalje u nevjerici zbog pravog čuda koje se ovdje dogodilo. Dječak je uz pomoć vatrogasaca koji su spustili ljestve izvučen iz napuštenog bunara samo uz nekoliko ogrebotina i u stanju lagane pothlađenosti.

Dječak je po izlasku iz bunara uz roditeljsku pratnju prevezen na pretrage u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da kod dječaka nema težih ozljeda ni potrebe za hospitalizacijom.

Sreću zbog uspješne akcije spašavanja svog malog sumještanina nije krio ni predsjednik DVD-a Petrijevci Darko Tačković.

- Čim smo oko 16.30 sati dobili poziv, nas četvorica vatrogasaca stigli smo s potrebnom opremom i ljestvama s pomoću kojih smo u vrlo kratkom vremenu izvukli dječaka koji je do pasa bio u hladnoj vodi - rekao je Tačković dodajući da je pravo čudo što dječak nije imao prijeloma.

Petrijevački vatrogasci sličnu su akciju spašavanja osobe iz bunara imali i prije pet godina, no tada je bila riječ o odrasloj osobi koja je pala u bunar.

Lidija ANIČIĆ
NEZADOVOLJNI PETRIJEVČANI

Pad dječaka u bunar izazvao je val nezadovoljstva i negodovanja među mještanima Petrijevaca. Oni, naime, drže da je vlasnik parcele, koji je bunar ostavio samo pokriven pločama, bunar trebao adekvatno ograditi i zaštititi, premda je riječ o privatnoj parceli. U ovom slučaju pravo je čudo što se nije dogodila tragedija.

neozlijeđen

DJEČAK JE ZADOBIO OGREBOTINE

Možda ste propustili...

POLICAJCI UHVATILI ILOČANINA NA DJELU

Zatečen u šumi kako vadi marihuanu iz kante

OPASNOST NA AUTOCESTI NAKON UTAKMICE

Pijana u suprotnom smjeru vozila auto Slavonikom

TRAGEDIJA NA ĐAKOVAČKOJ AKUMULACIJI

Iskusni ribič utopio se u plićaku jezera Jošava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTETA VEĆA OD 100.000 KUNA

Vatrogasci i dvoje mještana ozlijeđeni u požaru

2

NESVAKIDAŠNJA NESREĆA U MJESTU DERVIŠAGA

Uletio kamionom ženi u spavaću sobu

3

TRAGEDIJA NA ĐAKOVAČKOJ AKUMULACIJI

Iskusni ribič utopio se u plićaku jezera Jošava