Crna kronika
PREVAREN 83-GODIŠNJAK IZ SRIJEMSKIH LAZA

Dao tisuće kuna za liječenje zdrave kćeri u Londonu
Objavljeno 25. studenog, 2017.
U drugom slučaju žena (70) iz Vinkovaca nije povjerovala “inspektorici”

SRIJEMSKE LAZE - I dalje se nastavljaju prijevare osoba starije životne dobi, kako u Slavoniji tako i u ostatku Hrvatske. Jedan od takvih slučajeva zabilježen je u ponedjeljak, a drugi u srijedu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Dok je jedna osoba povjerovala prevarantici, druga je ipak uspjela zadržati svoj novac.

Prvi slučaj zbio se u ponedjeljak poslijepodne kada je nepoznata ženska osoba nazvala 83-godišnjaka iz Srijemskih Laza lažno se predstavivši kao stanovnica Londona. “Obavijestila je 83-godišnjaka kako je njegovoj kćeri, koja doista živi u Londonu, pozlilo na aerodromu u Londonu te kako je potrebno uplatiti novac za njezino liječenje. Muškarac je povjerovao u istinitost informacije te je uplatio traženi novčani iznos u obližnjoj pošti. Na ponovno traženje ženske osobe, 83-godišnjak je još u dva navrata uplatio novac. Nedugo zatim od drugog člana obitelji saznao je kako cjelokupna priča o liječenju kćeri nije istinita”, doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Mještanin Srijemskih Laza ostao je bez više desetaka tisuća kuna.

Drugi slučaj zbio se u srijedu kada je 70-godišnjakinju iz Vinkovaca, oko podneva, nazvao nepoznati muškarac koji se predstavio kao “djelatnik inspektorata” te joj pritom savjetovao da provjeri novčanice koje je dobila kada je preuzimala mirovinu u banci. Lažni inspektor dodao je da je utvrđeno da su iste novčanice krivotvorene.

Kada je 70-godišnjakinja pročitala serijske brojeve novčanica koje posjeduje, muškarac je rekao kako će odmah poslati svoju kolegicu da ih preuzme. Ubrzo se na kućnoj adresi 70-godišnjakinje pojavila mlađa žena koja je “pregledala” novčanice te ih preuzela kako bi ih zamijenila za ispravne. Međutim, 70-godišnjakinji se ipak nešto učinilo sumnjivim te je krenula za ženom. Zaustavila ju je ispred kuće te zatražila novac natrag. Žena joj je vratila novac i vrlo brzo otišla.

Vinkovčanka je na vrijeme shvatila kako je umalo bila prevarena za izos od više tisuća kuna, koliko je bila predala nepoznatoj ženi. O svemu je obavijestila policiju koja traga za prevarantima.

Sandra LACIĆ
ZNAJU ŠTO ŽRTVE IMAJU

Svim slučajevima u kojima su osobe starije životne dobi prevarene zajedničko je to da prevaranti točno znaju da one ili imaju nekoga u inozemstvu ili imaju novca kod kuće. Stariji ljudi i dalje više vole novac čuvati kod kuće jer nemaju povjerenja u banke, no zbog toga su lake mete lopovima.

demencija

PREVARANTI CILJAJU NA STARIJE ŽRTVE

Možda ste propustili...

DVOJE OZLIJEĐENIH U NESREĆI U ORUBICI

Udario u ogradu pa se prevrnuo na drugi auto

OPASNO ORUŽJE I BOMBE I DALJE PRIJETE

Radnik iskopao tromblon, žena u vrtu projektil

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČETVERO LOPOVA ULAZILI U OTKLJUČANE KUĆE U MJESTU KOZARAC

Dijete, maloljetnik i par krali iz kuća u Baranji

2

BELIŠĆE

Posudio mu šator za uzgoj marihuane

3

NAJUGROŽENIJA SKUPINA U PROMETU

U listopadu poginula čak tri vozača traktora