Osijek
GPP-OV PILOT-PROJEKT DIGITALNE PRODAJE

Tramvajsku kartu odsad
možete kupiti mobitelom
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Dobre vijesti stižu za putnike osječkog gradskog prijevoza koji žele što brže i bez muke kupiti svoju kartu, jer to od sada mogu napraviti i iz udobnosti svoga doma, na putu s posla, ako nemaju gotovinu kod sebe – dakle, bilo kad i bilo gdje. GPP Osijek u srijedu je, naime, započeo s provođenjem pilot-projekta digitalne prodaje tramvajskih karata koje putnici brzo i jednostavno mogu kupiti preko svojih mobilnih uređaja.

- Testiranje je priprema za uvođenje inovativnog sustava naplate koji uključuje pristup novim tehnologijama, a korisnicima usluge omogućuje jedinstveno korisničko iskustvo. Ova se usluga prvi put uvodi upravo u gradu Osijeku, što ponovno dokazuje da GPP nastavlja s već uobičajenom višegodišnjom praksom uvođenja novih tehnologija u svoje poslovanje, a sve sa svrhom podizanja razine usluge javnog prijevoza u našem gradu - navodi se u priopćenju GPP-a.

Predviđeno je trajanje pilot-projekta 15 dana, nakon čega će digitalne karte biti puštene u punu uporabu. Iz GPP-a napominju kako u ovom testnom razdoblju, zaključno s 30. studenoga, digitalne jednokratne i dnevne karte na sučeljima svojih mobilnih uređaja mogu kupiti isključivo putnici tramvaja u Zoni I.

Digitalne karte putnici mogu kupiti putem posebne besplatne aplikacije – Smartice za pametne mobilne telefone na operativnim sustavima iOS i Android. Smarticu je moguće preuzeti preko Google Play ili Apple Store trgovina, a kako je GPP nedavno uveo besplatni superbrzi bežični internet u tramvajima, aplikaciju možete besplatno preuzeti u samom tramvaju i odmah ju isprobati.

Upute za korištenje vrlo su jednostavne. Za kupnju jednokratne digitalne karte po cijeni od 11 kuna ili dnevne po cijeni od 35 kuna, nije potrebno upisivati i ostavljati podatke o kreditnoj kartici, nego je dovoljno u Smartici odabrati vrstu karte koju želite kupiti, a potvrda o plaćanju stiže u obliku SMS-a na vaš mobilni telefon, sa svim podatcima o naplaćenom iznosu. Matični telekom operator teretit će račun putnika za iznos kupljene karte te za naknadu za izvršenu platnu transakciju. Aplikaciju mogu koristiti korisnici svih telekom operatora koji se nalaze u sustavu Smartice: VIPnet, T-mobile, Simpa, Tomato i Bonbon. Poveznice za preuzimanje aplikacije, kao i odgovori na najčešće postavljana pitanja o korištenju Smartice dostupni su na:

http://www.gpp-osijek.com/ smartica.

J. Pejaković

OTVORENA E-GPP STRANICA

Osim digitalnih karata, superbrzog bežičnog interneta u tramvajima, e-ispričnica i drugih noviteta u GPP-u, od sada je tu i nova E-GPP stranica. Na ovaj način GPP želi informirati širu javnost oko aktivnosti na projektu “Modernizacija i razvoj javnog prometa grada Osijeka”, vrijednom 100 milijuna eura, čiji se završetak očekuje do 2023. godine.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike