Mozaik
ADRIJANA BAKOVIĆ - PJEVAČICA IZ OSIJEKA

Pjesma mi dominira životom: Uskoro ću objaviti svoj treći singl i pripremam nastupe
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Adrijana Baković definitivno je istinsko osvježnje i nešto posebno na hrvatskoj glazbenoj sceni, koju je osvojila na prvu svojim glasom. Sjajna 26-godišnja Osječanka sve je oduševila sa svoja dva singla, posebno posljednjim “Smijem se”, a koji se danas nalazi pri vrhu top-ljestvica.

Adrijanu traže svi, svi ju žele u svom eteru, pa je tako bila dio HRT-ova showa “Volim Hrvatsku”, pjevala na Svjetskom danu romskog jezika, a nema tiskanog medija s čijih stranica nije zablistao neuništivi Adrijanin osmijeh. Osim što je sjajna glazbenica, Adrijana je magistrica biologije i u moru posla i obveza, uspjeli smo uhvatiti malo njezina vremena.

Tvoj singl “Smijem se” je pri vrhu hrvatskih glazbenih top-ljestvica, stalno si prisutna u svim TV kućama i medijima. To je sigurno velik motiv za nastavak karijere?

- Hvala vam, sretna sam zbog toga i to mi daje veliki vjetar u leđa. Radi se tek o drugom singlu, a već se kockice lijepo slažu. Krasan je osjećaj dobiti priznanje za uloženi trud i rad. Zahvalila bih svima koji su dio mog tima i svima koji mi daju veliku podršku, a ponajviše mojoj obitelji, bez kojih ne bih bila tu gdje jesam.

Nedavno si nastupila u emisiji HRT-a “Volim Hrvatsku”. Kako je došlo do suradnje i kakvi su dojmovi o ekipi oko tebe, o kapetanu Goranu Navojcu, cijeloj atmosferi?

- S HRT-om često surađujem na raznim javnoscenskim snimanjima te kad su me kontaktirali u vezi s emisijom “Volim Hrvatsku” rado sam se odazvala. Format emisije je zabavnog karaktera, što meni ide u prilog, jer sam tip osobe koji voli opuštene emisije uz puno zabave i smijeha, a još ako ima dobre glazbe, srce mi je na mjestu. Super smo se proveli i zabavili tijekom snimanja. Imala sam najbolju ekipu, što se vidjelo na kraju po samom rezultatu, he-he… Upoznala sam super ljude, ostvarila dodatne suradnje i stekla neka nova prijateljstva. Kapetan Goran je zanimljiv čovjek, drag i pozitivan. Ima dobro znanje o svemu i kakav je ispred kamera, takav je i iza. Nasmijao nas je do suza i ostat će mi taj dan u lijepom sjećanju.

Nastupila si i s Jazz-orkestrom HRT-a na proslavi Svjetskog dana romskog jezika u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Što si sve izvela tamo, kako je došlo do suradnje i kakvi su dojmovi? 

- Do suradnje je došlo na poziv dirigenta orkestra Andreasa Marinella. Predložio mi je suradnju u izvedbi šest pjesama na romskom jeziku uz aranžmane koji bi se raspisivali za moj vokal, što je mene oduševilo. Prije svega jako respektiram Jazz-orkestar HRT-a, jer je sastavljen od odličnih glazbenika, a s druge strane volim romsku glazbu, jer ima nešto posebno u njoj. Mišljenja sam da je to glazba koja ima dušu i da se jedino može dobro izvesti s dušom. To je bio velik izazov, jer sam u mjesec i pol dana trebala naučiti tekst i aranžmane koji nisu jednostavni i stilski lako izvedivi. Drago mi je što sam dokazala samoj sebi da dobro plivam u toj vrsti glazbe s kojom nisam imala veliki doticaj i to mi je još jedan veliki plus u mom glazbenom izričaju, jer tko zna gdje će te sve život odvesti. Ne bih imala ništa protiv da se ovakvi nastupi ponove još koji put, dapače. Koncert je bio sjajan, atmosfera genijalna, mogu reći da mi je ovo jedan od najboljih i najdražih nastupa do sad.

Kakvi su tvoji planovi do kraja godine, nastupi, posebno u blagdansko vrijeme?

- Do kraja godine u planu imam pripremu trećeg singla, radi se o jednoj lijepoj baladi. Osim toga, slijede nastupi i još neka medijska predstavljanja. Božićno vrijeme uvijek je okupirano različitim koncertima, tako da jedva čekam. Zanimljivo je to što se tad predstavljam kroz različite stilove, glazbe od tamburaške preko filharmonijske do autorske glazbe. Novu godinu također sviramo, obožavam taj dio godine jer mi pjesma dominira životom maksimalno.

Vladimir GRGURIĆ

romska glazba

IMA DUŠU I MORA SE IZVESTI S DUŠOM

Najčitanije iz rubrike