Crna kronika
KUŠEVAC

Oduzeli mu dvije tone duhana
Objavljeno 21. listopada, 2017.

Gotovo dvije tone duhana (1850 kilograma) oduzela je policija 28-godišnjaku. Kombi kojim je upravljao prometna je policija u četvrtak prijepodne zaustavila u Kuševcu kod Đakova. Policajci su pregledom u vozilu uočili kutije s duhanom za koje 28-godišnjak nije imao potrebnu dokumentaciju. Nakon što su dobili sudski nalog, policajci su detaljno pretražili vozilo pri čemu su pronašli, pa uz potvrdu i oduzeli, više od 1500 kilograma suhog duhanskog lista.

Potom su pretraženi dom i drugi prostori kojima se 28-godišnjak koristi u Dalju pri čemu je pronađeno više od 350 grama sitno rezanog duhana, bez nadzornih markica hrvatskog Ministarstva financija. Carinici su vozilo i duhan oduzeli, a policija protiv 28-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu zbog nedopuštene trgovine.

Prema podatcima iz Carinske uprave, carinici su u prvih devet mjeseci ove godine, provodeći ciljane akcije usmjerene na sprječavanje nedopuštene trgovine, oduzeli više od 6,5 milijuna cigareta i 40 tona duhana. Visoke cijene duhana i duhanskih proizvoda u Hrvatskoj, ali i velika zarada po kilogramu duhana prodanog na crno dovoljan su poticaj pojedincima da se bave ovim unosnim poslom.S.Lacić

Možda ste propustili...

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

Najčitanije iz rubrike