Novosti
PREMIJER PLENKOVIĆ:

Nalaz revizije bit će koristan prilikom restrukturiranja
Objavljeno 6. listopada, 2017.

Vezani članci

REAKCIJE NA REVIZIJU KONCERNA:

Priča o Agrokoru bit će dugotrajna i bolna

Premijer Andrej Plenković u petak je ponovio da će se Vlada o Agrokoru očitovati u ponedjeljak nakon objave cjelovitog revizijskog izvješća te istaknuo kako se ključnim i nužnim pokazalo angažiranje revizorske kuće PriceWaterhouseCoopers, čiji će podatci “biti korisni i u procesu restrukturiranja i u drugim pravnim procesima.”

Kazao je i kako ga ne zanimaju komentari čelnika SDP-a Davora Bernardića, nakon što je u četvrtak objavljen prvi dio revizorskog izvješća. Predsjednik SDP-a je, naime, ocijenio kako ili laže izvanredni povjerenik Ante Ramljak govoreći da je Agrokor godinama poslovao s gubitkom ili ministar financija Zdravko Marić koji je, rekao je Bernardić, 26. siječnja ove godine tvrdio da je s Agrokorom sve u redu.

Plenković je najprije na pitanje novinara odgovorio protupitanjem: “Jeste li vi njegov odvjetnik?”, a potom o Bernardićevu komentaru rekao: “To me ne zanima što on kaže.”

Upitan smatra li da Zdravko Marić, koji je jedno vrijeme bio zaposlenik Agrokora, ništa nije znao o stanju u koncernu, premijer je odgovorio da se Marić u Agrokoru nije bavio financijskim izvješćima. “Zdravko Marić je ministar u Vladi koji se, dok je radio u Agrokoru, nije bavio izradom financijskih izvješća, tu smo priču prošli prije pola godine”, rekao je.

Premijer je rekao i kako nije naložio da se pregleda i elektronička komunikacija povjerenika Ramljaka, kao što je to, na njezin zahtjev, napravljeno u slučaju potpredsjednice Vlade Martine Dalić. Smatra da za to u slučaju Ramljaka nema potrebe. “Mislim da nema potrebe. Nakon ovoga što sam vidio mislim da nema potrebe”, rekao je Plenković. H

Najčitanije iz rubrike