Osijek
OSIJEK CRAFT BEER FESTIVAL

Dobro došli na Mali Oktoberfest
u subotu u Sunčanoj
Objavljeno 5. listopada, 2017.
Posjetitelji će moći uživati i u jelima karakterističnim za Bavarsku i Oktoberfest

Kleines Oktoberfest in Osijek ili Mali Okroberfest u Osijeku! Upravo tako - u Osijek, na prvi osječki Mali Oktoberfest, koji se u subotu (7. listopada) održava u Sunčanoj ulici, stigla su i točit će se originalna piva s nedavno završenog minhenskog Oktoberfesta.

Mali Oktoberfest u Osijeku organizira Craft Beer Festival, koji je, valja podsjetiti, nastao u okrilju kušaonice Gajba, oko koje će se u subotu sve i događati od 15 do 23 sata. Suorganizatori su Turistička zajednica Osijek, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Njemačka zajednica - udruga Podunavskih Švaba Osijek.

Posjetitelji će tako uživati u pivima pivovara Augustiner, Paulaner i Hacker-Pschorr koja se pripremaju isključivo za Oktoberfest. Riječ je o tri pivovare iz skupine tzv. velike šestorke Oktoberfesta. Pivsku će ponudu osnažiti još po nekoliko piva bavarskih pivovara Schneider i Maxlrainer, ali i domaće snage - craft pivovare Valens i Legionar.

Čitava će zabava biti doista u njemačkom tonu, kaže nam Tibor Kainz, vlasnik kušaonice Gajba.

- U gastrokutku posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim njemačkim specijalitetima, koje će ipak pripremati domaći ugostitelji iz dvaju renomiranih restorana - osječkog Muzeja okusa i restorana bizovačkih Sunčanih toplica. U ponudi će biti sve redom jela karakteristična upravo za Bavarsku i Oktoberfest - pivska bijela kobasica, pile s roštilja, svinjska rebarca u posebnom umaku i, naravno, koljenica s kupusom, kao i bavarske perece. Kao slatko jelo služit će se osječka knedla i palačinke, koje će pripremati Mr. ČinkOs - najavio je Kainz.

Glazbena ponuda bit će također njemačka, zahvaljujući bendu M.G.M., ali i zboru “Alte Kameraden” Njemačke zajednice Podunavskih Švaba u Osijeku.

Svečano je otvaranje pivske bačve u 15 sati. Prost! O'zapft is!

Igor MIKULIĆ

U Osijek ekskluzivno stižu tri piva s Oktoberfesta - Augustiner, Paulaner i Hacker-Pschorr

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike