Kultura
POMOĆNI TAJNIK HRVATSKOGA PEN CENTRA

Pjesnik Miroslav Kirin ide na rezidenciju u Veneciju
Objavljeno 18. rujna, 2017.

Projekt Dropping Seeds, koji se organizira paralelno s Venecijanskim biennalom, ima za cilj na dnevni red staviti goruća pitanja društvenog života, ljudskih prava i problema izbjeglica u kontekstu umjetnosti. Riječ je o multidisciplinarnom projektu koji je koncipirala newyorška umjetnica Debra Werblud, a organizira ga venecijanska tvrtka VeniceArtFactory, koja se obično bavi umjetničkim i kulturnim projektima.

Projekt se održava u Veneciji do 1. listopada u bivšem samostanu Sant Elena.Tijekom jednomjesečnog rezidencijalnog programa na tjedne boravke pozvani su turski pjesnici Gökçenur Ç, Efe Duyan, Kadir Aydemir, Gonca Özmen i Selahattin Yolgiden iz Turske, a njima će se u Veneciji svakoga tjedna pridružiti i pjesnici iz drugih zemalja - Nia Davies, Miroslav Kirin, Josep M Rodriguez i Tal Nitzan.

Kao dio projekta, Ca 'Zenobia će biti domaćin pjesnika, zagovaratelja ljudskih prava, međunarodnih pravnih stručnjaka i suvremenih umjetnika. Osim svakodnevnog rada na novim tekstovima, pjesnici su dužni održati jedno javno čitanje te gostovati na Radiju Sveučilišta Foscari. N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike