Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ POSJETIO INCHOO

Učiniti Osijek ugodnim gradom za softveraše
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Župan Ivan Anušić posjetio je u četvrtak Inchoo, jednu od najuspješnijih tvrtki iz IT sektora, koja se bavi optimizacijom online-trgovine na različitim platformam. Inchoo je na osnovi svojih poslovnih rezultata iz 2016. godine dobitnik plakete Zlatna kuna, koju tradicionalno dodjeljuje HGK - Županijska komora Osijek. Tada je to bio jedan od prvih nastupa Anušića kao novoizabranog župana te je izrazio spremnost obići sve dobitnike “Kune”.

U sjedištu Inchooa, Tomislav Bilić, vlasnik tvrtke, upoznao je župana s razvojnim putem tvrtke, koja se nedavno preselila u nove poslovne prostore na trećem katu Supera. Tvrtka danas ima pedeset troje zaposlenih, a 95 posto prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima.

U razgovoru o tome što lokalna zajednica može učiniti u daljnjem razvoju informatičke djelatnosti, Bilić je istaknuo kako je njihova osnovna zadaća učiniti Osijek ugodnim gradom za softveraše.

Anušić je čestitao Inchoou na dosadašnjim rezultatima, te otkrio kako su s udrugom Osijek Software City (čiji je Inchoo osnivač i član) započeli rad na projektu informatizacije osnovnih škola u županiji. D.Ku.

Najčitanije iz rubrike