Regija
5. REVIJALNA IZLOŽBA PASA 2017.

Luna, Bingo, Nix i Maxi najljepši su psi u Slatini
Objavljeno 12. rujna, 2017.

SLATINA - U Parku 136. slatinske brigade, koji se nalazi u samom središtu grada, održana je peta po redu revijalna izložba pasa. Četveronožni ljubimci ocjenjivani su u četiri kategorije, tako da su obuhvaćene sve vrste pasa pa su na izložbi mogli sudjelovati svi vlasnici cijepljenih pasa koji su to željeli. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, sve okupljene vlasnike četveronožnih ljubimaca pozdravio je predsjednik Kinološke udruge Slatina Martin Bišćan, a reviju je vodila direktorica Turističkog ureda TZ grada Slatine Vanja Lazić.

Revijalna izložba pasa u Slatini uvijek privuče velik broj građana i vlasnika pasa u središnji gradski park pa su tako za ovu izložbu prijavljena ukupno 43 vlasnika zainteresirana za sudjelovanje. Na izložbi je sudjelovalo više od pedeset pasa, jer neki odrasli sudionici izložbe imaju i djecu koja se rado igraju sa psićima i mnogo vremena provedu s njima pa su i ona također sudjelovala na izložbi u kategoriji “dijete i pas”. Kako bi izložba bila što zanimljivija, članovi povjerenstava za odabir najljepših pasa u pojedinoj kategoriji odabrani su između posjetitelja, uz uvjet da ne sudjeluju u ocjenjivanju kategorije u kojoj su istovremeno i natjecatelji.

Prema odlukama povjerenstava, u kategoriji mješanaca prvo mjesto zauzela je Ana Zagorac i njezina Luna, drugi su bili Miroslav Novaković i njegov pas Tom, a treća je bila Martina Šuntić sa svojim Medom. U kategoriji sportskih pasa prva je bila Renata Kociper sa svojim škotskim ovčarom Bingom, Petra Zver i njezin jorkširski terijer Tobi bili su drugi, a na treće mjesto plasirala se Eva Gal i njezin border collie Adi. Njemački kratkodlaki ptičar Nix i njegova vlasnica Marina Marović osvojili su prvo mjesto u kategoriji lovačkih pasa. Druga je bila Anastazija Bauer i njezin bigl Snoopy, a treća Teuta Bišćan i njezin jazavčar Bojka. Mnogima je uvijek najzanimljivija kategorija “dijete i pas”. Ove godine prvi su bili Ana Bljaka i pas Maxi, drugo mjesto zauzeli su Jana Macinger ik pas Tinki, a na treće mjesto plasirali su se Mislav Dvojak i pas Vito.

Tri prvoplasirana psa i njihovi vlasnici u svakoj kategoriji dobili su medalje i vrijedne nagrade sponzora. U okviru revije prikazana je demonstracija rada pasa Kinološke udruge Slatina, pri čemu su Fran Bišćan, Željko Juras, Vlado Stanivuković i Josip Ambruš pokazali kako se psi mogu obučiti da budu poslušni i da posluže u obrani i napadu.

Petu revijalnu izložbu pasa organizirala je Kinološka udruga Slatina, u suradnji s Gradom, Turističkom zajednicom grada Slatine i Veterinarskom stanicom Slatina. P. Žarković

Najčitanije iz rubrike