Sport
DERBI U GRADSKOM VRTU

Najslađa pobjeda: Osijek se vratio u borbu za vrh
Objavljeno 11. rujna, 2017.
Novi igrač Osijeka Haris Hajradinović veznjak je europskih standarda

Vezani članci

ŠIROK OSMIJEH BIJELO-PLAVIH

Hajradinović: Trebalo je biti i više razlike za nas

Kakva utakmica, kakav preokret i kakva atmosfera! To su tri stvari koje su obilježile derbi 8. kola između Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu. Bila je to prava utakmica za neutralnog promatrača. Igrao se dobar nogomet, uzbuđenja je bilo pregršt, a cijela je priča, na kraju, podvučena dramatikom. Utakmica koja je do kraja iscrpila i one koji su je gledali. U pozitivnom smislu, naravno. Gledatelji su mogli otići zadovoljni kući. Naravno, ne i navijači Hajduka, ali, ukupno gledajući, bila je to utakmica koja ulazi u top tri ove sezone po kvaliteti.

Stipica spašavao Hajduk

Osijek je izgledao moćno. Imao je ideju kako napasti i bilo bi nepravedno da nije pobijedio. No opet su bijelo-plavi dosta toga promašili. Ponajviše zbog raspoloženog vratara gostiju Dantea Stipice. Svojim je obranama držao svoju momčad “iznad vode” sve do posljednjih sekundi utakmice. Obranio je baš sve što je mogao i ponešto što nije morao (Ejupijeva prilika u 23. minuti, nap.a.), ali uporni Osječani ipak su uspjeli pronaći način da ga svladaju. I nisu prestali vjerovati u pobjedu, čak i kada su gosti poveli. Zato je došlo do dramatičnog preokreta.

- Nema ništa slađe nego svladati rivala u posljednjim sekundama susreta. Jest malo stresno, ali je osjećaj sjajan. I ja sam iscrpljen kao da sam igrao. Odigrali smo vrlo dobro i mogli smo pitanje pobjednika riješiti i ranije. No promašivali smo, a tada sam razmišljao hoćemo li biti kažnjeni, što se i dogodilo, jer je Hajduk poveo. Međutim, bili smo toliko dobri da smo sve opet uspjeli vratiti na svoju stranu. Baš sam zadovoljan - pričao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

 

? 90+3' Eros Grezda 2:1 NK Osijek - HNK Hajduk (2:1), 8.kolo 2017/2018

Posted by NK Osijek fans on Saturday, September 9, 2017

 

Osijek nije izgubio glavu ni kada je dospio u rezultatski minus. Odmah je uzvratio udarac i nastavio “mljeti”, a akcije kod pogodaka bile su savršenstvo. Ubojite povratne lopte koje “izuju” cijelu obranu, a vratare nerijetko ostavljaju na krivoj nozi. Stipici se valjda moglo zabiti samo na taj način. Da je bilo samo nešto više preciznosti, gadno bi se Splićani proveli, ali njih kao da netko čuva u Gradskom vrtu u posljednje vrijeme. Mislimo, čuva od uvjerljivijeg poraza. Proljetos je Osijek igrom doslovce pregazio Hajduka, a pobjeda je također bila minimalna (2:1), a i ovaj put su bijelo-plavi bili bolji, ali je neizvjesnost trajala do posljednjih sekundi. Jednom će se valjda “odčepiti” do kraja. Uglavnom, velika je to bila igra i pobjeda Osijeka. Velika i važna, jer s njom se zadržao korak s konkurencijom u borbi za vrh, a prikazana igra posebno je ohrabrenje i zalog za optimizam, za vjeru kako je Osijek spreman ozbiljno se potući za vrh HNL-a.

Hajro, Boban i Mile

Svaka pobjeda u derbiju nosi svoje junake. Jedan od njih je bio Eros Grezda, jer je sačuvao prisebnost u ključnom trenutku. Kako ga je samo hladno zabio u sudačkoj nadoknadi, to više što ga mirnoća u nekim prijašnjim utakimcama nije krasila. Ipak, posebna je priča Haris Hajdarinović. Stigao je u posljednjim danima prijelaznog roka, a već u prvom susretu pokazao kako je on vezni igrač posve drukčije dimenzije od onih kojima je Osijek raspolagao. Haris je veznjak europskih standarda, tu nema nikakve dvojbe. Osijek je s njim dobio baš ono što mu je nedostajalo u sredini terena. Velik je to posao sportskog direktora Alena Petrovića. Igrao je Haris tako dobro da smo se u jednom trenutku pitali kako je on nas dopao.

- Čestitam mu na pogotku, ali i na igri. Što da kažem, on je pravi Bosanac. Čvrst, miran, odlučan i pun vica u igri. Uza sve to, energetski jako dobar. Vjerujem kako će nastaviti igrati na toj razini, a sve će to biti još bolje kada se uigra s ostatkom momčadi - kazao je Zekić.

Osijek je dobio i Bobana, pravog Gabrijela Bobana. On je probuđeni div. Ratovao je Zekić s njim otpočetka, a sad ga je konačno probudio.

- Svašta smo pokušavali kako bismo ga dobili ovakvog. Pričao sam s njim, hladio ga, a mislim kako je prijelomnica bila susret s Lokomotivom, kada je ušao i okrenuo utakmicu. Shvatio je kako problem nije bio u momčadi, nego u njemu. On je značajan dobitak - kaže Zekić.

I na kraju, kičmu momčadi protiv Hajduka zatvara Mile Škorić. Opet je bio dr. Mile. Igrao je s toliko lakoće, mirnoće i sigurnosti. Užitak ga je bilo gledati. Naravno, svi akteri u bijelo-plavom te su večeri zaslužili ovacije za nastup. Bio je to Osijek kakav bismo voljeli često gledati...

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Gledatelja: 8045. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) – 5,5. Strijelci: 0:1 Nižić (50), 1:1 Hajradinović (51), 2:1 Grezda (90). Žuti kartoni: Mudržija, Grezda, Lukić (Osijek), Hamza, Borja Lopez, Juranović (Hajduk). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: HAJRIS HAJRADINOVIĆ (OSIJEK)

Osijek                       2  (0)

Malenica 7, Šorša 6,5, Škorić 7, Barać 6,5, Bočkaj 6, Mioč 6,5, Mudražija 6 (od 62. Grezda 6,5), Boban 7, Hajradinović 7,5, Lopa 6 (od 73. Marić -), Ejupi 6 (od 85. Lukić -)

Hajduk                       1  (0)

Stipica 7, Juranović 6, Nižić 7, Borja Lopez 6,5, Memolla 6, Savvas 6,5, Radošević 5,5, Hamza 6 (od 88. Šehić -), Tudor 5,5 (od 75. Kožulj -), Erceg 6,5, Said 6 (od 71. Ohandza -)

DOBRO
HARIS HAJRADINOVIĆ

Ako i dalje bude igrao kao u debiju, onda je Osijek dobio strašnog veznog igrača. Igrao je kao moderan vezni igrač. Brz, agresivan, agilan, neustrašiv i još s vicem u igri.

GABRIJEL BOBAN

Detonator obiju akcija za pogotke i još pregršt dobrih stvari. Više ne ide glavom kroza zid, počeo je surađivati sa suigračima i to odmah izgleda puno bolje. A nije izgubio ni svoju poznatu probojnost.

IGRA

Osijek je igrao vrlo dobro. I to je najvažnija spoznaja iz te utakmice. Ako bijelo-plavi nastave igrati na taj način, onda će se malo tko protiv njih radovati.

LOŠE
PREVIŠE PREKRŠAJA

Sudac Dalibor Mlakar nije ostavio iza sebe nikakvih repova, ali kriterij koji je zauzeo nije bio baš dobar za razvoj ritma utakmice. Posebno u prvom poluvremenu, previše je sjeckao igru.

ANTE ERCEG

Odličan je igrač, ali bi mogao malo poraditi na svom ponašanju. Imao je dva vrlo opasna starta, od kojih ni jedan nije kažnjen ni opomenom. Suci ga očito vole, jer je proljetos u Splitu slomio gležanj Lesjaku, a ni za to nije bio opomenut.

REALIZACIJA

Osijek je pobijedio, ali je drhtao do posljednjih trenutaka jer realizacija je opet bila problematična. Stvorio je dosta prilika, a realizirao samo dvije. Ovaj put je prošlo, ali u derbijima toliki promašaji najčešće budu kažnjeni.

0:1

Savvas je izveo udarac iz kuta s desne strane na prvu vratnicu, gdje je uletio Nižić i glavom zakucao loptu u mrežu

1:1

Boban se probio po desnoj strani pa prizemnom loptom poslužio Ejupija, koji ju je vratio na rub kaznenog prostora, odakle je donji lijevi kut pogodio Hajradinović

2:1

Opet je Boban bio začetnik, proigrao je Lukića, koji je povratnom loptom pronašao Grezdu na drugoj strani, koji je mirno pogodio donji lijevi kut

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike